Qto pisze:greg pewnie miał to samo na myśli bo też ma 1.4 i doskonale wie o co kaman
dokładnie - to co "zaoszczędzisz na paliwie po przeróbkach" to włożysz niepotrzebnie tylko kasę. Dajmy na to - przeróbk agłowicy - żeby lepiej się napełniało - koszt będzie z 500zł - zaoszczędzisz przykładowo 0,1litra na 100km czyli 40groszy czyli 15tys km - zwróci się inwestycja pod warunkiem że po przeróbce silnik nie zacznie chodzić żwawiej a więc będzie kusiło depnąć a więc będzie znowu spalał więcej.
To jest mniej więcej moje oblicznie. Zresztą ja nie patrzę na spalanie bo - webasto zżera ale wsiadam do ciepłego auta, klima zżera ale mam w lato chłodniej, czyli Twój sposób myslenia dl amnei jest chory, bo możesz też np tą oszczędność uzyskać planując jazdę po mieście- - hamuj silnikiem przed krzyżówką, delikatnie jeździj, nie woź bagaży, staraj się robić większe trasy żeby był zagrzany silnik a krótkie - rób na piechotę
[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 10:51 pm ]
dodam że alusy tak dużo wcale nie zabierają tej mocy i znowu aż tak drastycznie nie rośnie spalani e (ale zakręty biorę z 2 razy większa prędkością)