Witam.
Wczoraj miałem niezłą jazdę... Mianowicie w aucie zostały mi tylko 2 biegi 3 i 4 . Winowajcą moim zdaniem jest ten cały mechanizm zmiany biegów przy skrzyni. Nie kładłem się pod auto ale wygląda na to, że coś tam urwałem bo jak mieszam drążkiem zmiany biegów, to coś tam w jednym położeniu się trze...
Jest prośba. Ma ktoś taki schemat jak w tytule, bo w książce do golfa i bory jest ale do 1.8 i tdi. najlepiej taki z ETKI żebym widział co i jak powinno tam być i czym te sztywne cięgna są tam pozabezpieczane. Miałem już tak, ze nie było 12i wstecznego, ale jakoś się samo naprawiło .... teraz już wiem że nie do końca..
Schemat połaczenia cięgien zmiany biegów 1.6 akl mk4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
otwierasz maskę silnika,ściągasz plastik silnika 3 wkręty,zobaczysz cięgna zmiany biegow na dole po prawej stronie silnika,będzie tam łącznik plastykowy długości okolo 7cm ulozony wzdłóz samochodu nakladany na dwie kulki z jednej strony jest wychaczony wystarczy go ręką wcisnąc na kulkę i wszystkie biegi wracają