Witam
Wiem, ze tematy juz byly, ale chce potwierdzic czy dobrze zrozumialem posty z archiwum.
Nie dziala mi czujnik otwarcia klapy tylnej w kombi - nie zapala sie lampka oraz nie wyswietla sie komunikat i teraz pytania (otwierane i zaykanie dziala - mam centralny):
1. czy czujnik znajduje sie w zamku, np takim: http://www.allegro.pl/item948545564_zam ... kombi.html
2. Czy to prawda, ze zamek w kombi jest nienaprawialny/nierozbieralny ?
Dodatkowo wyczytalem, ze golf IV powinien miec czujnik otwarcia maski, a ja zagladam i nic takiego nie widze, na wyswietlaczu takze nic sie nie wyswietla jak mam otwarta maske, a mam dobrze wyposazonego golfa.
Jeszcze mam jeden dylamat, bo od pol roku nikt nie moze stwierdzic czy mam alarm; jaki jest kod wyposazenia (ten, ktory jest na naklejce w bagazniku lub ksiazce serwisowej) ?
Zamek klapy bagażnika kombi i pare innych pytań
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
różne alarmy były zakładane jedne włączają się tylko po otworzeniu drzwi inne włączają się też wtedy kiedy ktoś przez szybę będzie chciał wejść... otwórz szybkę włącz alarm i pomachaj w środku jak się włączy to masz/możesz poszukać czujników w środku. Co do maski to po prawej stronie (strona na przeciwko pasażera) znajduje się kostka koło w okolicach lamy i zbiornika od spryskiwaczy i z niej idą 2 kabelki do zamka. Jeśli masz te 2 kabelki to masz czujnik maski też. Co do klapy bagażnika to wydaje mi się, że w kombi można wymienić ten czujnik.
Mikro w masce -->
Mikro w masce -->
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2010 17:23 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
Miałem podobny problem z zamkiem i z czujnikiem tylnej klapy w kombi. Pierwszym moim krokiem było sprawdzenie silnika wycieraczki. Powiedz czy jak wycieraczka chodzi i pryskasz płynem na szybę to czy pryska w jedno miejsce czy chodzi razem z wycieraczką .... jak chodzi to ukręciła się mosiężna rurka idącz przez układ do kręcenia wycieraczki.... wtedy płyn wylatuje bokiem i kapie prosto na zamek.... i czujnik pada.... u mnie tak właśnie było. Zdejmij osłone i sprawdż czy jak spryskujesz sztbę czy nie leci z silnika...
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...