Witam!
Chciałbym sie dowiedziec czym roznily sie amortyzatory w tych rocznikach produkcji z przed 94 i po .I jak je odroznic? Z gory dziekuje za odpowiedz .Pozdrawiam
Roznica zawieszeń Golf III przed i po 94 r
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam amortyzatory nie różniły się niczym tylko sprężyny te z przed 94 miały ostatni zwój o szerszej średnicy a te po 94 miały węższy a co po tym szło to miseczka sprężyny górna "dekielki" które nachodzą na sprężynę są inne oraz podpora kolumny resorującej "poduszki" w tej przed jest razem z łożyskiem a ta po jest osobno i inaczej przykręcana. W tej przed jest inna śruba która mocuje dekielek i na nią nachodzi poduszka a ta po łożysko jest oddzielnie od poduszki i wpierw przykręcasz łożysko skręcasz to razem i nachodzi na to poduszka
zdjęcie zapożyczone
to jest zdjęcie amortyzatora przed 94
postaram sie znaleśc te po 94
zdjęcie zapożyczone
to jest zdjęcie amortyzatora przed 94
postaram sie znaleśc te po 94
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2010 22:42 przez reksio06, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
w amortyzatorze nie ma żadnej różnicy rozchodzi się tylko o sprężyny. tak wszystko będzie pasowało
Ja jestem na świeżo wczoraj wkładałem -60 do siebie i w serii miałem zawieszenie z golfa przed 94 a to na -60 z golfa po 94
Ja jestem na świeżo wczoraj wkładałem -60 do siebie i w serii miałem zawieszenie z golfa przed 94 a to na -60 z golfa po 94
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2010 23:03 przez reksio06, łącznie zmieniany 1 raz.
amorki sa idento roznia sie springi i mocowania i bylo o tym sporo...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !