Witam wszystkich mam problem z moim TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam wszystkich mam problem z moim TDI
Witam wszystkich. dzis wracałem do domu i jak jechałem 120km/h to silnik po prostu zgasł i nic nawet szmeru z siebie nie wydaje, dodam ze czasami własnie przy tej predkosci czyli 120km/h albo 2500ob na 5 biegu mi sie dławił ale nigdy nie zgasł i dodam jeszcze ze trzy tyg temu czysciłem nastawnik ale nie sadze by to miało cos wspolnego. pozdrawiam wszystkich
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Czytałem ,gdzieś na forum o przypadku gdzie podobnie jak u ciebie silnik nagle zgasł ,tam też był wcześniej czyszczony nastawnik .Okazało się że luty puściły na płytce od nastawnika .Podłącz vaga i zobacz czy masz napięcie na pompie wtryskowejlubekkk1988 pisze:dodam jeszcze ze trzy tyg temu czysciłem nastawnik ale nie sadze by to miało cos wspolnego.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dokładnie masz racje długo szukałem usterki ale w koncu zobaczyłem ze nastwnik wogole nie reaguje jak włącze zapłon rozebrałem i dwa luty pusciły teraz smiga dobrze ale musze ustawic zaplon dawke paliwa i wtedy pewnie bedzie git dzieki chłopaki pozdromunior pisze:Czytałem ,gdzieś na forum o przypadku gdzie podobnie jak u ciebie silnik nagle zgasł ,tam też był wcześniej czyszczony nastawnik .Okazało się że luty puściły na płytce od nastawnika .Podłącz vaga i zobacz czy masz napięcie na pompie wtryskowejlubekkk1988 pisze:dodam jeszcze ze trzy tyg temu czysciłem nastawnik ale nie sadze by to miało cos wspolnego.
koledzy ja też mam taki problem, jade jade i nagle auto mi gaśnie, świece żarowe mi świecą i nie chcą zgasnąć tak jakby przestały grzać, wyłączę stacyjkę i włączę (czasem to jest jeden raz, czasem pare razy) świece gasną odpalam i jest ok. Wk.....wia mnie to bo stanie się to zawsze w nieoczekiwanym momencie np. na środku skrzyżowania, kiedyś działo się to bardzo rzadko a teraz nawet trzy razy w ciągu 13 km POMOCY !!!!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jesli masz fabryczny alarm to on moze ci robic takie niespodzianki, zobacz toJonkey pisze:koledzy ja też mam taki problem, jade jade i nagle auto mi gaśnie, świece żarowe mi świecą i nie chcą zgasnąć tak jakby przestały grzać, wyłączę stacyjkę i włączę (czasem to jest jeden raz, czasem pare razy) świece gasną odpalam i jest ok. Wk.....wia mnie to bo stanie się to zawsze w nieoczekiwanym momencie np. na środku skrzyżowania, kiedyś działo się to bardzo rzadko a teraz nawet trzy razy w ciągu 13 km POMOCY !!!!