CADDY 1.9 TDI 75KM jak zwiekszyc moc??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam.
Niedawno kupiłem Caddy Life 75 KM.
Zwiększyłem moc do 110 KM poprzez wgranie nowej mapy silnika.Dodam również, że program z wersji 104 KM nie spisywał się dobrze i fachowiec modernizował mapę sam.
Tę samą mapę wgrywał już do innych 75KM. Mają przejechane po 80 tys. i wszystko o.k.
Jestem bardzo zadowolony.silnik pracuje ciszej a zużycie paliwa wzrosło o 0,3 l.
Zwiększyłem moc do 110 KM poprzez wgranie nowej mapy silnika.Dodam również, że program z wersji 104 KM nie spisywał się dobrze i fachowiec modernizował mapę sam.
Tę samą mapę wgrywał już do innych 75KM. Mają przejechane po 80 tys. i wszystko o.k.
Jestem bardzo zadowolony.silnik pracuje ciszej a zużycie paliwa wzrosło o 0,3 l.
- maciejek_ZST
- Ma gadane
- Kontakt:
A gdzie wgrywałeś mape? I jaki był koszt? Bede wdzieczny:)piter74 pisze:Witam.
więcej mocy vw caddy
Koszt wgrania mapy 700 zł.Podaję Ci numer tel. do Grzegorza 601916528.
Jeżeli się zdecydujesz to napisz czy wszystko o.k.
Jeżeli się zdecydujesz to napisz czy wszystko o.k.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tylko po co taka moc w Caddy skoro to auto do pracy / transportu [/quote]
jak to po co??caddy masakrujący inne fury pozostawia na twarzach kierowców miny za które nie zapłacisz kartą mastercard:D
ja mam caddy 2002 r z silnikiem alh i jeśli chodzi o sprzęgło to przy wymianie ku mojemu zdziwieniu okazało się że miałem zwykłe koło zamachowe a nie dwumas więc być może i tu jest zwykły zamach (większość alh np w g4 gania w serii na dwumasie) bo wygląda na to że vw dosyć często wsadza do dostawczaków zwykłe zamachy
TTter baw się mocą ile możesz - ja mam starszą wersję caddy i pomodzony na tą chwilę na 170km+ i powiem Ci zabawa z teoretycznie szybszymi furami jest przednia a miny szoferów...
pzdr
jak to po co??caddy masakrujący inne fury pozostawia na twarzach kierowców miny za które nie zapłacisz kartą mastercard:D
ja mam caddy 2002 r z silnikiem alh i jeśli chodzi o sprzęgło to przy wymianie ku mojemu zdziwieniu okazało się że miałem zwykłe koło zamachowe a nie dwumas więc być może i tu jest zwykły zamach (większość alh np w g4 gania w serii na dwumasie) bo wygląda na to że vw dosyć często wsadza do dostawczaków zwykłe zamachy
TTter baw się mocą ile możesz - ja mam starszą wersję caddy i pomodzony na tą chwilę na 170km+ i powiem Ci zabawa z teoretycznie szybszymi furami jest przednia a miny szoferów...
pzdr
- Kanclerz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: CADDY 1.9 TDI 75KM jak zwiekszyc moc??
witam też mam caddiyego 75ps i aby patrzeć poleci z niego seryjna skrzynia bo jest do niczego,a gorączkowo zastaawiam się czy podejdzie GGU i sofcik się poprawi na okolo 110ps jeśli się uda i zobaczymy jakie bedą tego wyniki....bo ta seria to jest porażka....
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=368812
Witam.
U mnie po tuningu nakulane 190 000.Wymienione sprzęgło, ale tarcza nie była jakoś mocno zużyta tylko poszedł docisk przez to, że jakieś inne elamenty popychające się zużyły i krzywo brało.Poza tym leje paliwo, wymieniam filtry i olej na czas i śmigam, max 185 km/h. Jedyny minus to że głośno w aucie.
Zwróćcie uwagę na lakier przy klamkach swoich przesuwnych drzwi. Jest cicha akcja serwisowa.
Pozdrawiam.
U mnie po tuningu nakulane 190 000.Wymienione sprzęgło, ale tarcza nie była jakoś mocno zużyta tylko poszedł docisk przez to, że jakieś inne elamenty popychające się zużyły i krzywo brało.Poza tym leje paliwo, wymieniam filtry i olej na czas i śmigam, max 185 km/h. Jedyny minus to że głośno w aucie.
Zwróćcie uwagę na lakier przy klamkach swoich przesuwnych drzwi. Jest cicha akcja serwisowa.
Pozdrawiam.
- Kanclerz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: CADDY 1.9 TDI 75KM jak zwiekszyc moc??
a jak u ciebie z normą ON i jakie mody masz??piter74 pisze:Witam.
Pozdrawiam.
- Kanclerz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no to podebnie i ja mam
a jaka cicha akcja serwisowa jest z tymi klamkami
a jaka cicha akcja serwisowa jest z tymi klamkami
Troche czytalem o tym bo mam zamiar kupic caddy . Chodzi o pekajacy I luszczacy sie lakier przy klamkach.