DUŻE SPALANIE GOLF III TDI AHU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
DUŻE SPALANIE GOLF III TDI AHU
NO i mam problem z mym Bon Jovi 1996 rok oznaczenie Ahu (tdi 90 kucy)
jest po wymianie wszystkich filtrów pompy wody itp itd tdi
zalałem do pelna przejechałem 100 kilosów głownie w mieście krótkie odcinki spalanie wyszło mi: 9,1 litra to za dużo jak na Tdi (nie uprawiałem PSI) ale też nie butowałem, raz mi się zdarzyło na obwodnicy 170,
natomiast poprzednio w trasie z zakrętami i trochę mocniej jechałem 6,9,
z auta nic nie cieknie jest sucho na posadzce w garażu, wynik mnie nie zadawala przeszukałem całe forum itp, i jest to chyba za dużo
tym gorzej ze u mnie w okolicy brak mechaników, no są tacy moze kumacii ale za to takie drogie panny że nawet roboty nie mają
proszę o Pomoc, fachową radę
dodam że on jak ma tak palic to będe musiał się z nim pozegnać, a nie chcem bo blacharsko itp jest ładny, nawet chyba bezwypadkowy i przebieg licznikowy 275 000 tyś raczej orii, ma naklejki z Niemcowini książki faktury itp.......
jest po wymianie wszystkich filtrów pompy wody itp itd tdi
zalałem do pelna przejechałem 100 kilosów głownie w mieście krótkie odcinki spalanie wyszło mi: 9,1 litra to za dużo jak na Tdi (nie uprawiałem PSI) ale też nie butowałem, raz mi się zdarzyło na obwodnicy 170,
natomiast poprzednio w trasie z zakrętami i trochę mocniej jechałem 6,9,
z auta nic nie cieknie jest sucho na posadzce w garażu, wynik mnie nie zadawala przeszukałem całe forum itp, i jest to chyba za dużo
tym gorzej ze u mnie w okolicy brak mechaników, no są tacy moze kumacii ale za to takie drogie panny że nawet roboty nie mają
proszę o Pomoc, fachową radę
dodam że on jak ma tak palic to będe musiał się z nim pozegnać, a nie chcem bo blacharsko itp jest ładny, nawet chyba bezwypadkowy i przebieg licznikowy 275 000 tyś raczej orii, ma naklejki z Niemcowini książki faktury itp.......
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 12:25 przez jacekPlacekkk, łącznie zmieniany 1 raz.
:-)
Podpinam sie do pytania
3min mialem napisac podobny post
U mnie jest mniej dramatycznie... spalanie jest wieksze o okolo 0,5 do 1 l.
silnik afn. wymiana filtru powietrza troche pomoglo ale to nie to co powinno byc. vag nie pokazuje żadnych bledow
pytanko czy sa jakies typowe usterki powodujace wieksze spalanie czy trzeba auto oddac fachowcowi zeby szukal?
wiem ze to nie taki problem jak ma kolega jacekjurzykkk, ale jest troche wkurzajace na dluzszych trasach.
silnik afn. wymiana filtru powietrza troche pomoglo ale to nie to co powinno byc. vag nie pokazuje żadnych bledow
pytanko czy sa jakies typowe usterki powodujace wieksze spalanie czy trzeba auto oddac fachowcowi zeby szukal?
wiem ze to nie taki problem jak ma kolega jacekjurzykkk, ale jest troche wkurzajace na dluzszych trasach.
szczesliwy posiadacz VARIA(N)TA :)
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
sargon pisze:Podpinam sie do pytania
długo masz varianta? a jaki styl jazdy uprawiasz?
[ Dodano: 15 Mar 2010 12:00 ]
sargon pisze:U mnie jest mniej dramatycznie... spalanie jest wieksze o okolo 0,5 do 1 l.
większe niż moje czy co?
varia(n)tem jezdze od jakis dwoch lat... ogolnie poruszam sie spokojnie i oszczednie (do zapierd*alania mam dwa kola ) ale jak trzeba przycis to sie przyciskajacekjurzykkk pisze: długo masz varianta? a jaki styl jazdy uprawiasz?
wieksze niz do tej pory mialem. dla przykladu spokojna jazda i mfa wskazuje bez problemu ponizej 5 litrow (4,6-4,8 zalezy jak trasa idzie) teraz musze sie napocic zeby zeszlo ponizej 5,5.jacekjurzykkk pisze: większe niż moje czy co?
na autostradzie do 140km/h bylo niewiele ponad 5 (5,1-5,3) teraz bierze 6 litrow :/
wiem ze mfa nie podaje idealnie spalania ale mi sie mniej wiecej zgadzalo a teraz pokazuje wiecej i czuje to tez na stacji pytanie czemu tak sie dzieje??????
szczesliwy posiadacz VARIA(N)TA :)
za dużo
Spalanie jest za duże i to dużo za duże, mój golf AHU pali do 6,0-6,3 max w zimie i po mieście odcinki do 4 kilometrów. W trasie latem do 4 litrów, rekord 3,7 litra lato trasa 1000km, 3 osoby, pełen bagażnik. Zazwyczaj na mieście wkręcam obroty do 2000 tysiecy, czasem do 3 przy wyprzedzaniu bo więcej nie ma potrzeby, dobrze przyspiesza przy tych obrotach.
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
sargon, chyba nie masz co się martwić?6 litrów do 140 hym przeszperaj dobrze forum
[ Dodano: 15 Mar 2010 13:28 ]
co mówić jak by było - 15 stopnia? wtedy 12 litrów ropki? czy to jest 3.0 Tdi :green_fuck:
[ Dodano: 15 Mar 2010 13:28 ]
zimą go nie miałem teraz mamy tem około ZERA stopnia, i też taki odcinek mam przykładowo do Jobsseba899 pisze:6,0-6,3 max w zimie i po mieście odcinki do 4 kilometrów.
co mówić jak by było - 15 stopnia? wtedy 12 litrów ropki? czy to jest 3.0 Tdi :green_fuck:
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 15:25 przez jacekPlacekkk, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: za dużo
Nie wierze że tylko tyle spalił przy takich założeniach.seba899 pisze: W trasie latem do 4 litrów, 3 osoby, pełen bagażnik.
[url=http://www.awol.tv/][img]http://img354.imageshack.us/img354/5894/sygnatura2dk2.jpg[/img][/url]
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
Kuba.kw pisze:Nie wierze że tylko tyle spalił przy takich założeniach.
to że komuś palii mało to niech sie cieszy gorzej jak komuś palii dużo,,, a tobie jak?a ty masz
aam, sorki też takiego miałem....
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 18:38 przez jacekPlacekkk, łącznie zmieniany 1 raz.
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
JA MFa nie mam mierzone dobrze
w srodę zrobie logi i tu wrzucę....
w srodę zrobie logi i tu wrzucę....
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 19:09 przez jacekPlacekkk, łącznie zmieniany 1 raz.