demontaż rozrusznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Z kanału ponieważ z góry jest utrudniony dostęp do dolnej śruby mocującej ale jak ktoś się uprze to pewnie i bez kanału sobie poradzi Tak czy siak będziesz potrzebował na mój gust, nowy bendix (chyba jakieś 50-80 zeta) dodatkowo proponuję dokupić nowe tulejki wraz z zabezpieczeniami (jakieś 30 zeta) no i aby mieć całkowity lifting to proponuję nowe szczotki. Przy montażu możesz mieć problemy z założeniem zabezpieczenia (taki metalowy niepełny pieścień) między bendixem a satelitami ale trochę wytrwałości i powinno się udać. pozdrawiam i życzę powodzeni mocowany jest przez dwie sruby chyba 19. -----cytat Gebi
Ba.........................
Re: demontaż rozrusznika
da sie lecz z kanałem i konkretnymi przedluzkami klucza nasadkowego napewno bylo by łatwiej!!!szach11 pisze:Witam!
Musze wyjąć ze swojego auta rorusznik i oddac do regeneracji. Ma ktoś może zdjecie gdzie znajdują sie śruby mocujace go. Druga sprawa czy da sie to zrobic bez kanału ?
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
?? Pierwsze słyszę..kuzyn56 pisze:Lewarek pod silnik bo bedziesz mial problem z przykreceniem opadnie na poduszce i troche sie napocisz zanim przykrecisz.
Zdejmowałem w różnych VAG rozruszniki i w żadnym nie podstawiałem podnośnika.
kuzyn56 na czym opierasz swoje stwierdzenie?
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .