autko bez przeglądu i tablicy
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
autko bez przeglądu i tablicy
Witam wszystkich!
i proszę o poradę
mam auto, które stoi na parkingu już bez przeglądu 5 miesiąc, po usterce związanej z awarią rozrusznika.
jednocześnie ktoś ukradł tablice przednią tego auta i dopiero teraz zauważyłem. Przy czym waham się użyć tego słowa, bo autko stało w takim miejscu, gdzie zbierali się na wódeczce robotnicy z budowy obok, także niekoniecznie była to kradzież, mógł być głupi dowcip, bo tablica była dość luźna.
Czy ktoś mi może doradzić co teraz powinienem wykonać aby móc tym autem jeździć?
dziękuje i jeszcze raz witam
auto ma oc
i proszę o poradę
mam auto, które stoi na parkingu już bez przeglądu 5 miesiąc, po usterce związanej z awarią rozrusznika.
jednocześnie ktoś ukradł tablice przednią tego auta i dopiero teraz zauważyłem. Przy czym waham się użyć tego słowa, bo autko stało w takim miejscu, gdzie zbierali się na wódeczce robotnicy z budowy obok, także niekoniecznie była to kradzież, mógł być głupi dowcip, bo tablica była dość luźna.
Czy ktoś mi może doradzić co teraz powinienem wykonać aby móc tym autem jeździć?
auto ma oc
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 19:08 przez mk3kombi, łącznie zmieniany 1 raz.
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jest to pomysłcinekban87 pisze:zrob sobie z plastiku taka tymczasowa tablice marker i do dzieła i zgłos to w wydziale komunikacji ze Ci ukradli badz zgubiles i wniosek o nowa tablice ale chyba jest za to jakas oplata
znaczy mam najpierw wyrobić tablice, czy zrobić przegląd?
Bo jest tak, ze aby wyrobić tablice, muszę okazać dowód rejestracyjny, czy muszę mieć wbity przegląd?
A z kolei jak pojadę na przegląd to go nie dostanę bez tablicy..
Jaka jest właściwa kolejność Panie i Panowie???
A jaka najtańsza?
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 19:36 przez mk3kombi, łącznie zmieniany 1 raz.
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: autko bez przeglądu i tablicy
najpierw natychmiast zgłoś kradzież lub zagubienie tablic (kradzież na policję, zagubienie do urzedu komunikacji) podając jednocześnie do protokołu datę wcześniejszą faktu kradzieży /zagubienia/ bo jak wyżej przedmówcy napisali, ktoś mógł popełnić przestępstwo przy ich użyciu, zanim nie otrzymasz nowych tablic przeglądu nie możesz zrobić (bynajmniej legalnie). Co do jazdy bez tablic to mandat w kwocie 100 zł oraz zatrzymanie dowodu rejestracyjnego.mk3kombi pisze:Witam wszystkich!
i proszę o poradę
auto ma oc
Najpierw musisz zglosic do urzedu komunikacji wniosek o utracie tablicy i wyrobic nowa koszt chyba 70zl we wniosku napisz,ze zgubiles podczas jazdy odpadla czy cos i prosisz oduplikat,
Co do przegladu to nie jest wazne w najgorszym przypadku przy kontroli moga Ci zabrac dowod, OC masz wiec to jest wazne dostaniesz pokwitowanie dowodu i masz 7dni na zrobienie przegladu i odbierasz swoj odowd w urzedzie komunikacyjnym. A na przegladzie mozesz powiedziec ze nie bylo Cie w PL i auto stalo
Co do przegladu to nie jest wazne w najgorszym przypadku przy kontroli moga Ci zabrac dowod, OC masz wiec to jest wazne dostaniesz pokwitowanie dowodu i masz 7dni na zrobienie przegladu i odbierasz swoj odowd w urzedzie komunikacyjnym. A na przegladzie mozesz powiedziec ze nie bylo Cie w PL i auto stalo
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
no ale wiecie jak to jest z Policjątruckman pisze:mk3kombi, jak auto stoi i nie jeździ to jak masz pojechać na przegląd
[ Dodano: 17 Mar 2010 19:36 ]
ale ponoć w Urzędach Komu. jest różnie, ja dzwoniłem do mojego, to baba mi powiedziała, ze papier z Policji tak czy siak musi być, jest to prawda?Wegiel pisze:Najpierw musisz zglosic do urzedu komunikacji wniosek o utracie tablicy i wyrobic nowa koszt chyba 70zl we wniosku napisz,ze zgubiles podczas jazdy odpadla czy cos i prosisz oduplikat,