skor 2 czujniki dają ten sam błąd to moze byś w końcu sprawdził połączenie kabli od tego czujnika z wtyczką pompy ABS -
pin 1 wtyczki idzie do pinu 6 pompy
pin 2 wtyczki idzie do pinu 24 pompy
pin 3 wtyczki idzie do pinu 26 pompy
Nie swieci sie kontrolka ESP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Póki co ESP działa, także zanim będziecie wymieniać czujniki (to pójście na łatwiznę i to kosztowne niestety i najczęściej stosowana rada na forach niestety) to najpierw sami spróbujcie coś pokombinować, u mnie po tym poruszeniu czujnika i wtyczki do niego ESP znowu działa bez problemu. Pozdrawiam.slaveus pisze:dzięki, najważniejsze, że wiem że ten mniejszy to przyspieszenia poprzecznego, dokopałem się do niego dzisiaj i próbowałem go wyciągnąć ale ciężko to zrobić, w końcu się poddałem ale co dziwne lampka esp już się nie zapala, włączałem kilkakrotnie zapłon żeby się upewnić czy nie jednorazowa sprawa i nie. może coś się obluzowało i nie trzeba wymieniać czujnika, no zobaczymy, dzięki za odpowiedźgreg pisze:czujnik zmiany obrotówslaveus pisze:1J0 907 657 Aczujnik przyspieszenia dla 4motionslaveus pisze:1J0 907 651 A.
Ostatnio zmieniony pn mar 22, 2010 21:17 przez slaveus, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie, wymiana czujnika G200 wiąże się z jego ponowną kalibracją, bez tego ani rusz. I to spowodowało że mój żółty trójkąt zniknął. Mam wreszcie działające esp ))
Ostatnio zmieniony wt mar 23, 2010 20:20 przez roman_tyk, łącznie zmieniany 1 raz.
a kalibrację przeprowadzałeś u jakiegoś elektryka? w jaki sposób?
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 08:32 przez strumyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948
Tak robiłem to na diagnostyce u Evolution Sport we Wrocławiu. Gość podpina Vaga usuwa błąd po czym przechodzi w odpowiednią grupę i widzi parametry zmienne w czasie dla danego czujnika, po czym przeprowadza adaptację.
Pamiętajcie czujnik musi idealnie tkwić w uchwytach i blacha nie może być skrzywiona.
Szkoda ze w internecie nie ma opisów jak adaptować taki czujnik.
Pamiętajcie czujnik musi idealnie tkwić w uchwytach i blacha nie może być skrzywiona.
Szkoda ze w internecie nie ma opisów jak adaptować taki czujnik.