Problem z Radiem JVC

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

alberthus
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z Radiem JVC

Post autor: alberthus » śr mar 24, 2010 21:21

Witam
Prosiłbym o pomoc w sprawie mojego radia.
Otóż całą zimę miałem wyjęte radio z auta. (sam panel). Wczoraj założyłem panel i wrzuciłem pytkę. Pokazało się to co widać na fotce. Radio jest nowe i działa (stacje radiowe odbierają) problem jest tylko z płytami.
Proszę o pomoc, może ktoś wie co oznaczają te cyfry i ten symbol wyświetlany w radiu bo laser jest sprawny.
W czasie kiedy gra stacja radiowa to też wyświetla sie to co na fotce z tym że działa radio ale płytka już nie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony śr mar 24, 2010 21:24 przez alberthus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw mar 25, 2010 01:19

zobacz w instrukcji od radia może coś znajdziesz a jak poważniejszy problem to na elektrodzie.pl zapytaj

maclaska
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maclaska » czw mar 25, 2010 01:34

Moje jvc kilka razy odmówiło współpracy z płytami kiedy podsiąkło wilgocią z auta - było to w czasach gdy parkowałem jeszcze nie w garażu. Według instrukcji JVC zaparowanie soczewki lasera jest całkowicie normalne w pewnych okolicznościach. Polecają wtedy polatanie trochę czasu na opalonym radiu - radio nagrzewa się i odparowuje wodę. Mi raz zajęło to kilka dni (już rozważałem odesłanie na gwarancję, obyło sie bez) dni, a raz 4 godz w trasie. Pewnie zależy ile wody skropliło się na soczewce.
Zerknij w instrukcji radia, w moich zawsze coś na ten temat pisali (miałem 2)
Na początek porządnie wysusz radyjko po zimie, jak nie pomoże będziesz myślał dalej
Ostatnio zmieniony czw mar 25, 2010 01:38 przez maclaska, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”