to taki bajer dla angielskich sklerotyków ?greg pisze:miałeś sygnał otwartych drzwi przy włożonym kluczyku (jak nie są włączone światła)
w moim przypadku taki patent raczej by się nie sprawdził
ale dobrze wiedzieć o takich możliwościach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to taki bajer dla angielskich sklerotyków ?greg pisze:miałeś sygnał otwartych drzwi przy włożonym kluczyku (jak nie są włączone światła)
Twoje zegary to immo2. Spojrz tu http://www.vwgolf.pl/porady/passat-b5-1 ... -licznika/ na zegary od 1999.05 – 04.2001. Zielona wtyczka:-rafaello- pisze:Panowie nastal umnie powazny problem z radiem , auto jest rocznika 2000/11 Golf 4
zmienilem licznik na pelny fis 1J5 920 842 A . Licznik funkcjonuje doskonale , pomyslalem zarazem o zmianie radia na DELTA6 aby mniec na fisie radio inforacje (RDS) .Zakupilem radio
i podloczylem wedlug dolnego schematu ,kabelki pociagnelem od licznika do radia .Radio funkcionuje ale tylko bez CAN nie reaguje na Can : Podswietlenie , wylacza sie co godzine ,nie wlacza sie na stacyjke, tylko recznie no i oczywiscie nie przekazuje na fis informacji RDS gdzie moze lezec przyczyna ? .
Obrazek
Delta
Kontakt 9 = CAN/High = B229 = or/gn
Kontakt 10 = CAN/Low = B230 = or/br
T32a
Kontakt 8 - CAN/High - or/gn
Kontakt 9 - CAN/Low - or/br
Pozdrawiam
20143 lub 04143cinek2004 pisze:Witam!
Kupilem nowe zegary, chcialem zmienic kodowanie na takie jak w starych ale nie przyjmuja tej nowej wartosci.
Stare zegary - 1J0919881C kodowanie 04143
Nowe zegary - 1J0919890 kodowanie 23141 VDO v34
Mam cz poziomu plynu spryskiwaczy, nie mam na klocki. Silnik 1,6
Jakie kodowanie wklepac do nowej szafy?
Czyli nie jest tak zle,ukiloki pisze:ThoMass pisze:Jedno mnie męczy, czy jak wprowadza się zmiany w kodowaniu licznika, który już jest w aucie, to trzeba będzie od nowa dogrywać klucze do immo. Chciałem dodać czujnik spryskiwacza i go aktywować.
po zmianie kodowania nie trzeba kodowac kluczy
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 321 gości