rdza rdza !!! co robic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rdza rdza !!! co robic?
witam!
chyba wszyscy wiedza jak wygladaja nakladki na nadkola . mam golfa 2 1.8 GT i zauwazylem ze wlasnie pod ta nakladka plastkowa zaczyna go brac lekko korozja co mozna z tym zrobic i jak mozna zapobiec nastepnym nadkolom ? slyszalem zeby smarowac smarem te nakladki ale nie wiem czy to prawda :/ moze mi ktos pomoc pozdro!
chyba wszyscy wiedza jak wygladaja nakladki na nadkola . mam golfa 2 1.8 GT i zauwazylem ze wlasnie pod ta nakladka plastkowa zaczyna go brac lekko korozja co mozna z tym zrobic i jak mozna zapobiec nastepnym nadkolom ? slyszalem zeby smarowac smarem te nakladki ale nie wiem czy to prawda :/ moze mi ktos pomoc pozdro!
elo pozdrowki dla wszystkich vwagenowiczow !
Owszem możesz posmarowac smarem.Lub zdjąć te nadkola i zobaczyć co się w środku dzieje i wyczyścić to następnie prysnąć np GRAVITEM lub innym środkiem do zabezpieczania antykorozyjnie aut poczekać aż wyschnie oraz władować tam jakiś smar lub coś podobnego no i złożyć.Ale pamiętaj nie wiesz co zobaczysz jak to zdejmiesz.
podam sprawdzoną recepture testowaną już na kolegi MK3 GT 2 lata temu i do dnia dzisiejszego nic tam sie już nie dzieje
weź drobny papier ścierny tzw. wodny i na mokro skasuj ogniska rdzy poczekaj potem aż wyschnie albo użyj suszarki do włosów
po usunięciu ogniska pomaluj to podkładem a następnie pomaluj 2x bitex-em lub podobny zapezpieczeniem
na koniec nałóż na nakładke delikatną warstwe towotu i po robocie
masz wtedy wszystko zabezpieczone i przysłonięte
weź drobny papier ścierny tzw. wodny i na mokro skasuj ogniska rdzy poczekaj potem aż wyschnie albo użyj suszarki do włosów
po usunięciu ogniska pomaluj to podkładem a następnie pomaluj 2x bitex-em lub podobny zapezpieczeniem
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a skad wiesz ze rdza jzu calkowicie blachy nei zezarla pod warstwa bitexu??????GTomek pisze:podam sprawdzoną recepture testowaną już na kolegi MK3 GT 2 lata temu i do dnia dzisiejszego nic tam sie już nie dzieje
odwagi panowie musiscie to zrobic i najlepiej nie zadowalac sie jakimis polsrodkami zeby sobie humor poprawic. zdjac oczyscic slifierka katowa ewentualnei grubym papierem sciernym, nastepnei posmarowac wszystk oodrdzewiaczem polecam cortanit (zapobiega dalszemu rozprzestrzenianiu sie malych ognisk rdzy) po wyschnieci przeszlifowac papierem sciernym odtluscic i podklad moze byc w sprayu na to lakier i barake lub bitex i nakladke na to. powodzenia