mk2 ikle powinen spalac 1.6 PN???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 ikle powinen spalac 1.6 PN???
Mam pytanie jak w temacie ile pala wasze PN-enki??? trasa\miasto\mieszane,
poruszazm sie glownie po miescie i ponizej 9,5 litra na 100 nie moge zejsc, czy depcze czy jade spokojnie wynik podobny.
poruszazm sie glownie po miescie i ponizej 9,5 litra na 100 nie moge zejsc, czy depcze czy jade spokojnie wynik podobny.
-
- Ma gadane
Re: mk2 ikle powinen spalac 1.6 PN???
Moj ojciec jezdzi PN i pali mu 6 l w miescie ale to jest zajb... emerycka jazda a na trasie 8 brał jak wracałem z niemiec nim tyle ze silnik nie wytyrany
hmm, jadac spokojnie czyli w zakresie 2 - 3 tys obrotow zrobilem ostatnio 6,8 na 400 km z czego jakies 280 to byla trasa (predkosc 80 - 120) a reszta miasto. Z tego co liczylem to pomiescie najmniej mi wyszlo 8,8 - przy nie przekraczaniu 3 tys obr. ale wystarczy ze sie kilka razy pocisnie spod swiatel czy cos to zjada te 9,3 - 9,5. Mysle ze dla tego silnika 9 - 9,5 na miescie to wynik OK (chyba +/- tyle jest w instrukcji), w koncu nie jest najnowszy no i niestety nie jest zasilany wtryskiem.
TDPower
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ze akurat nie jest zasilany wtryskiem to lepiej.Gdyby byl wtrysk wartosc w miescie bylaby usrednuina-ok.9,5 pewnie.Skoro jestem w temacie-mam silnik EZ.Gdybym zalozyl sobie PN-ke to czy pasowalaby do niej moja instalacja gazowa gaznikowa?Ma ktos zdjecia tego silnika?
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
Ile powinien spalać?
Jak podaje oryginalna (niemiecka) instrukcja to dla naszego motorka (PN) przy 5-cio biegowej (manualnej) skrzyni i 51kW mocy wartości te rozkładają się tak:
90km/h 5,8l
120km/h 7,9l
miasto 9,4l
Wiec skoro silniczek zdrów i noga nie za ciężka to wartości zbliżone do tych można osiągnąć...
Jak podaje oryginalna (niemiecka) instrukcja to dla naszego motorka (PN) przy 5-cio biegowej (manualnej) skrzyni i 51kW mocy wartości te rozkładają się tak:
90km/h 5,8l
120km/h 7,9l
miasto 9,4l
Wiec skoro silniczek zdrów i noga nie za ciężka to wartości zbliżone do tych można osiągnąć...