1.6 SR i wasze problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozumiem, tylko skad mam wiedziec czy jest to 1 czy 2 stopien, u mnie wskazowka stoi rowno na 90 czy to bardzo upalnie czy tez mocno zagrzany silnik. Ani drgnie. A wentylatory mysle ze kreca sie na 1 biegu i to oba. A czy na drugim biegu tez beda sie krecic dwa wentyalatory? Oczywiscie klima wylaczona
Odpięcie klemy powinno skasować błąd, więc jak nie chcesz robić już adaptacji to nie musisz podpinać pod VAG'a, chyba, że chcesz sprawdzić czy błąd zniknął. Jeśli przed adaptacją dobrze trzymał obroty i nie falowały a np gasł to po czyszczeniu powinno też być OK nawet bez adaptacji, jeśli już obroty szaleją to po czyszczeniu właśnie różnie to bywa.
Może i powinno ale wiesz, że w moim obroty nie falowały. Sinki nie gasł. Oprócz tej drgawki, której winowajcą nie była przepustnica, wszystko było ok. Obroty, przyspieszenie, odpalanie itd. wszytko grało.Jazz_Blue pisze:Jeśli przed adaptacją dobrze trzymał obroty i nie falowały a np gasł to po czyszczeniu powinno też być OK nawet bez adaptacji..
Raz jeszcze powtórzę. Wyczyściłem przepustnicę i obroty się zwiększyły i zaczęły lekko falować. (norma) Ten co mi czyścił mówił żeby jeździć aż sama sie zaadoptuje jednak po przejechaniu ok 150km pojechałem podłączyć pod VAG. Przez jakiś błąd nie można było zrobić adaptacji. Odłączyłem aku (minus) na 20min. Później podjechałem do autoelektronika i w 5min zrobił adaptację. Wcześniej mówił, że nie może i sugerował uszkodzenie przepustnicy lub gdzieś fałszywe powietrze.
Nie czekaj aż się sama zaadoptuje. Reszta jak wyżej.ManieKK pisze: Czy bez adaptacji jezdzic az sama sie zaadaptuje?
Panowie wczoraj podłączyłem auto pod komputer i wywaliło mi dwa błędy :
515- Czujnik halla - g 40 brak sygnału
668- napięcie graniczne na zacisku 30 obwód przerwany
Następna sprawa to obroty moje auto też dochodzi max do 5200 obr i koniec dalej nie chce iść a kolega niedaleko mnie ma tez takiego golfa jak ja i mu idzie dalej nie mam zielonego pojęcia czemu tak się dzieje, ma ktoś rade na dwa przypadki.
Następna sprawa to obroty moje auto też dochodzi max do 5200 obr i koniec dalej nie chce iść a kolega niedaleko mnie ma tez takiego golfa jak ja i mu idzie dalej nie mam zielonego pojęcia czemu tak się dzieje, ma ktoś rade na dwa przypadki.
Bądź jak Gołąb SRAJ NA WSZYSTKO NocneMarySquad
MeSiN pisze:515- Czujnik halla - g 40 brak sygnału
A jak bedzie sie pojawial na zapalonym to masz powod odcinania przy 5200...Czujnik Hall'a pojawia się na zgaszonym silniku
jakbys poszukal i poczytal to bys wiedzial co i jak
POZDRO
[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
czyli rozumiem ze na odpalonym masz taki blad... sproboj na odpalonym silniku skasowac blad i sprawdzic czy sie wtedy wkreci wyzej - u mnie tak bylo ze po skasowaniu wkrecal sie raz a czasami 2 razy sie wkrecil jak trzeba bylo - wymiana czujnika oczywiscie pomoglaMeSiN pisze:mozna było już odpalić ale błąd powrócił nadal.
[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
-
- Mały gagatek
Moje auto właśnie stoi u naprawiacza i czeka na wymianę czujnika Halla. Jak odbiorę to powiem co i jak.MeSiN pisze:Panowie wczoraj podłączyłem auto pod komputer i wywaliło mi dwa błędy :
Jeśli chcesz zdiagnozować walnięty czujnik to zacznij od sprawdzenia wiązki (w jakimś temacie wklejałem nawet foto z ksiązki jak to zrobić).
Jeśli pokazuje Ci błąd czujnika na włączonym silniku to komputer przestawia się w tryb serwisowy co skutkuje m.in. odcięciem zapłonu od 5200 obr/min.
Edit: stojąc przed autem wtyczka od czujnika znajduje się kolo osłony rozrządu. Do wymiany niestety trzeba zdjąć pasek rozrządu i koło.
który (odpukać nie pojawił się już). Nie ma już muła do 2 tys obrotów i problem odcięcia zapłonu przy 5200 obr też zniknął.
Ostatnio zmieniony śr mar 31, 2010 17:52 przez zupełnie zielon, łącznie zmieniany 4 razy.
takie pytanie jak wypniecie czujnik halla wtyczkę znaczy to powinien być problem z odpaleniem.... ja jakoś dziwnie na odpiętej i tego problemu nie mam... odpala bez niczego i nawet można bez problemu jeździć.....
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 17:29 przez dimmer, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli Twój problem się wyjaśnił to wróć do tematu gdzie zadałeś pytanie i napisz jak go rozwiązałeś. To wiele nie kosztuje, a pomaga innym!