Dolot ABF
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Bady_Jesus
- Mały gagatek
- Kontakt:
To może zawdzięczam takie spalanie małemu przebiegowi
Ostatnio zmieniony sob mar 27, 2010 20:40 przez Bady_Jesus, łącznie zmieniany 1 raz.
Końca nie ma nigdy... Squad:)
Bady_Jesus, kiedyś jechałem po trasie około 55Km było prawie cały czas płasko albo z górki wtedy mój abf pokazał 6.1 litra na 100KM tak pokazał komputer ile było na prawde nikt nie wie , dodam ze jak wracałem ta sama trasą to spalanie było w granicach 7.5 (pod górke ) czasami
Innym razem udało mi sie zejśc 6.4 litra trasa około 120KM 5 rano zero trafiku no i delikatnie muskałem pedał gazu, tez z górki było wielokrotnie, człowiek zmeczony wiec 5 bieg i pomału do celu, to mi pokazywał komputer wiec jestem skłonny uwierzyć ze tyle pokazuje MFA ale w rzeczywistości moze być inaczej. Mam teraz inny setup w aucie i nie ma rady 7 na trasie bierze czasami chwilowo i 6.9 pokazuje ale to z górki. 5 litrów na 100 kM to robią TDI a nie abfy wiec niema o czym dyskutowac.
zeby w abf było spalanie 5 l / 100KM to waga by musiała byc niska oraz poprawiony dolot i układ wydechowy zreszta i tak wątpliwe te 5 l (chyba ze non top z górki na trójce zeby hamować silnikiem )
Innym razem udało mi sie zejśc 6.4 litra trasa około 120KM 5 rano zero trafiku no i delikatnie muskałem pedał gazu, tez z górki było wielokrotnie, człowiek zmeczony wiec 5 bieg i pomału do celu, to mi pokazywał komputer wiec jestem skłonny uwierzyć ze tyle pokazuje MFA ale w rzeczywistości moze być inaczej. Mam teraz inny setup w aucie i nie ma rady 7 na trasie bierze czasami chwilowo i 6.9 pokazuje ale to z górki. 5 litrów na 100 kM to robią TDI a nie abfy wiec niema o czym dyskutowac.
zeby w abf było spalanie 5 l / 100KM to waga by musiała byc niska oraz poprawiony dolot i układ wydechowy zreszta i tak wątpliwe te 5 l (chyba ze non top z górki na trójce zeby hamować silnikiem )
Ostatnio zmieniony sob mar 27, 2010 22:26 przez Drogojad, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bady_Jesus
- Mały gagatek
- Kontakt:
Bady_Jesus pisze:A wiesz może czym ja się zajmuję na codzien??
nie nie wiem czym sie kolega zajmuje ale było by miło gdyby kolega napisał czym sie zajmuje moze nieco to wyjasni niskie spalanie w abf oraz jakimi sposobami da sie do tak niskiego spalania doprowadzic, nie mówie tu o jakichś szczegółach bo moze to tajemnica tylko ogólnie taz zeby normalny uzytkownik vw golfa MK3 z silnikiem ABF to zrozumiał
- Bady_Jesus
- Mały gagatek
- Kontakt:
Więc na codzień to zajmuję sie elektryką i mechaniką samochodową i tak juz od paru ładnych lat:) Nie powiem ci jak zrobić takie spalanie w MK3 ponieważ mam MK2:) Ale mogę ci powiedzieć jakie różnice są między MK3 z ABFem a moim MK2:)
1. Totalnie odelżone koło z KR
2. Skrzynia 2Y - piąty bieg wymieniłem na dłuższy także przy 3000rpm mam 120km/h
3. Kolektor 4w2w1
4. Brak kata
5. Tłumiki z KR - środkowy i końcowy
6. Puszka filtra bez zwęrzek
7. Usunięte zwęrzenia w kolektorze ssącym
8. Waga - u mnie nie ma już seryjnego wygłuszenia. Auto wygłuszyłem mata bitumiczna i pianką akustyczna
Bede dzisiaj na Bora Komorowskiego ok 16 to możemy pogadac
1. Totalnie odelżone koło z KR
2. Skrzynia 2Y - piąty bieg wymieniłem na dłuższy także przy 3000rpm mam 120km/h
3. Kolektor 4w2w1
4. Brak kata
5. Tłumiki z KR - środkowy i końcowy
6. Puszka filtra bez zwęrzek
7. Usunięte zwęrzenia w kolektorze ssącym
8. Waga - u mnie nie ma już seryjnego wygłuszenia. Auto wygłuszyłem mata bitumiczna i pianką akustyczna
Bede dzisiaj na Bora Komorowskiego ok 16 to możemy pogadac
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 11:10 przez Bady_Jesus, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak byś przejeżdzał gdzieś koło Gorlic to bysmy mogli pogadać do Nowego Sącza to niechce mi sie jechac
Sam mam kilka modów te które spalanie zmnieszają to :
- układ dolotowy Mag Sport zrobiony przez Lecha Węglarskiego
- kolektor 4-2-1 niestety TA technix ale daje rade
-brak kata w jego miejsce tłumik przelotowy + 2 tłumiki środkowy seria i koncowy przelotowy
oraz tek które spalanie zwiekszaja to :
-lekkie koło zamachowe bodajrze 4,5 kilo juz nie pamietam dokładnie
-krutka skrzynia z passata po małej naprawie mianowicie 3-ci bieg jest ze skrzyni cda
kusi mnie jescze porting i strojenie ale w rzeczywistosci wolał bym odrazu kompresor lub turbo wsadzic i wtedy spalanie wzrasta ale nie zapominajmy to jest dzial speed i wszelkie mody są robione po to zeby poprawic osiagi a nie spalanie
Pozdro
Sam mam kilka modów te które spalanie zmnieszają to :
- układ dolotowy Mag Sport zrobiony przez Lecha Węglarskiego
- kolektor 4-2-1 niestety TA technix ale daje rade
-brak kata w jego miejsce tłumik przelotowy + 2 tłumiki środkowy seria i koncowy przelotowy
oraz tek które spalanie zwiekszaja to :
-lekkie koło zamachowe bodajrze 4,5 kilo juz nie pamietam dokładnie
-krutka skrzynia z passata po małej naprawie mianowicie 3-ci bieg jest ze skrzyni cda
kusi mnie jescze porting i strojenie ale w rzeczywistosci wolał bym odrazu kompresor lub turbo wsadzic i wtedy spalanie wzrasta ale nie zapominajmy to jest dzial speed i wszelkie mody są robione po to zeby poprawic osiagi a nie spalanie
Pozdro
-
- Użytkownik
- Bady_Jesus
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dopracować sobie samochód trzeba niestety umieć a są to lata nauki, litry wylanych łez i potu:D ja sobie niczego udowadniać nie muszę:D
Jeżeli ktoś chce mogę pomóc:D w końcu to moja praca:D
Jeżeli ktoś chce mogę pomóc:D w końcu to moja praca:D
Ostatnio zmieniony sob maja 01, 2010 05:14 przez Bady_Jesus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bady_Jesus
- Mały gagatek
- Kontakt: