VW Golf IV --- samochód sam się zamknął!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VW Golf IV --- samochód sam się zamknął!
Witam!
Mam pewien poważny problem, mianowicie, poszedłem przed 10min do samochodu, otwarłem go, wsadziłem kluczyki do stacyjki --> zostawiłem, odszedłem na 2metry i usłyszałem pewien dźwięk, dźwięk zamykanych drzwi! Samochód sam się zamknął (po przez auto pilota) gdy kluczyki były w stacyjce.
Nie mam zapasowych bo nie dostałem... czy jest jakiś sposób na otwarcie samochodu, dlaczego tak się stało?
Bardzo proszę o pomoc ponieważ potrzebuję dzisiaj samochodu, swojego samochodu.
Mam pewien poważny problem, mianowicie, poszedłem przed 10min do samochodu, otwarłem go, wsadziłem kluczyki do stacyjki --> zostawiłem, odszedłem na 2metry i usłyszałem pewien dźwięk, dźwięk zamykanych drzwi! Samochód sam się zamknął (po przez auto pilota) gdy kluczyki były w stacyjce.
Nie mam zapasowych bo nie dostałem... czy jest jakiś sposób na otwarcie samochodu, dlaczego tak się stało?
Bardzo proszę o pomoc ponieważ potrzebuję dzisiaj samochodu, swojego samochodu.
Głodnyyyyyyyy... Młody... Piękny... Szalony... Poprostu: Jestem HARDKOREM!!!
hmm. wiesz co jak nie otworzysz go z pilota lub kluczykiem to go nie otworzysz, chyba ze wybijesz szybę i wyjmiesz kluczyk, bo nawet ja wybijesz szybe i będziesz pociągał za klamke od wewnątrz to i tak nie otworzy sie. wybór należy do ciebie która szyba. chyba ze masz jakiegoś speca;) w okolicy od awaryjnego otwierania..
pierwszy liknk od wujka google http://www.awaryjne.helkus.pl/
Jak jest specjalista to nic nie uszkodzi i otworzy w 3 min samochód. Tylko musisz mu pokazać dowód rejestracyjny i dać ok 150 zł + pewnie jakiś dodatek z racji pracy w niedziele.
Jak jest specjalista to nic nie uszkodzi i otworzy w 3 min samochód. Tylko musisz mu pokazać dowód rejestracyjny i dać ok 150 zł + pewnie jakiś dodatek z racji pracy w niedziele.
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 14:52 przez karolw2, łącznie zmieniany 1 raz.
tak się stało bo masz w tych drzwiach które otworzyłeś-prawdopodobnie uszkodzony mikrowłącznik i nie odczytał otwarcia drzwi i zamknął je po 30 sekundachYaper pisze:Nie mam zapasowych bo nie dostałem... czy jest jakiś sposób na otwarcie samochodu, dlaczego tak się stało?
Ba.........................
Jeśli nie przekręcił a mikrowłącznik uszkodzony to normalna kolej rzeczy że tak się stało.Qto pisze:Zamknięcie nastąpiło po około 30 sekundach od otwarcia ??Yaper pisze:dlaczego tak się stało?
Przekręcałeś kluczyk w stacyjce ??
Swoją drogą to nie zazdroszczę sytuacji bo jednak każdemu może się taka przygoda przytrafić.
A to może być również funkcja alarmu ,mowa o typowej sytuacji z uszkodzonym mikrowłacznikiem.Cypis876 pisze:mufik900 pisze:Jeśli nie przekręcił a mikrowłącznik uszkodzony to normalna kolej rzeczy że tak się stało.
Swoją drogą to nie zazdroszczę sytuacji bo jednak każdemu może się taka przygoda przytrafić.
niekoniecnie ja mam tak że od nowosci jak po 30 sekundach go nie odpale to sie zamyka
Miałam podobną sytuacje. W zimę padł aku. Kupiłam nowy i wzięłam się za wymianę.Odłączyłam stary,wyciągam go ,założyłam nowy i przy podłączeniu klem coś zapiszczało- drzwi się zamknęły wraz z szybą co była otwarta . Pech chciał kluczyki leżały na fotelu kierowcy. Próbowaliśmy z gościem od sklepu moto odtworzyć. Próbowaliśmy na siłę szubę zciągnąć na dół , przekręcić wkładkę w zamku wszystko na nic Dopiero koleś z firmy przywiózł zapasowy kluczyk - szkoda ,że jechał prawie 300km Nie wiem czy to norma z tym zamykaniem przy wymianie aku. MK4 to nie MK2 ,że byle gównem otworzysz!