sprawca kolizji odwołał oświadczenie
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
w sobote bylem na policji drogówka skierowala mnie do zwyklej jednostki w rejonie gdyz oni nie zajmują sie kolizjami na terenach prywatnych, a że sobota to zaś ktoregoś policjanta nie było to dziś bede latał, zobaczymy ile sie uda załatwić.
>>>>>White GL by Stary<<<<
załatwiłem tyle ze dostałem tylko formularz zgłoszenia w którym było prawie to samo co na oswiadczeniach kolizyjnych plus pare rzeczy, i mam zadzwonic po kilku dniach,pewnie po świetach coś ruszą w tym kierunku.
[ Dodano: Pon Maj 17, 2010 19:07 ]
sprawa dalej w toku a raczej w miejscu, sprawca nie stawil sie na pierwsze wezwanie na komende, wysłali drugie. w miedzy czasie nie dostalem przegladu za zderzak bo ma ostre krawedzie. tak czytam i czytam i wyczytalem ze PZU nagminnie wykorzystuje fakt ze nie moze wypłacic odszkodowania bo jest odwołane oświadczenie i robi to podobno bezprawnie.
genaeralnie napisalem do jednej firmy wywalczajacej odszkodowania moze sie tym zajmą.
[ Dodano: Pon Maj 17, 2010 19:07 ]
sprawa dalej w toku a raczej w miejscu, sprawca nie stawil sie na pierwsze wezwanie na komende, wysłali drugie. w miedzy czasie nie dostalem przegladu za zderzak bo ma ostre krawedzie. tak czytam i czytam i wyczytalem ze PZU nagminnie wykorzystuje fakt ze nie moze wypłacic odszkodowania bo jest odwołane oświadczenie i robi to podobno bezprawnie.
genaeralnie napisalem do jednej firmy wywalczajacej odszkodowania moze sie tym zajmą.
sprawca kolizji odwołał oświadczenie
no nareszcie 4 miesiące zabawy i wreszcie koniec. Sprawa przebiegła tak ze został sporzadzony wniosek do sądu wydział karny w zwiazku z zagrozeniem w ruchu ulicznym, no i sprawa odbyla sie zaocznie, dostalem wyrok skazujący tamtego kolesia, poczekalem aż sie uprawomocni i po 3tyg dostalem kase z pzu.
Temat można uznać za zakończony.
Podsumowując ZAWSZE WZYWAJCIE POLICJĘ!!
Temat można uznać za zakończony.
Podsumowując ZAWSZE WZYWAJCIE POLICJĘ!!