Cieżko odpala.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Cieżko odpala.
witam.
Jestem posiadaczem MK 3 1,6 Benzyna /Gaz rok93.
Problem polega na tym że bardzo ciężko odpala na benzynie , muszę długo i kilka razy kręcić żeby załapał , dodam ze pompa paliwa działa Ok, do gaznika dochodzi paliwo bo sprawdzałem ściągając wężyk z gażnika . Gdy już odpali to bez żadnych problemów jadę na gazie lub na benzynie Nie mogę odpalać na samym gazie bo to automat jednopunktowy wtrysk wiec na gaz przy 2 tyś się przełącza .Nie skaczą obroty, silnik pracuje stabilnie , może trochę kopci białym dymem. Pomóżcie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy....
jeśli masz dla mnie radę podaj numer ja oddzwonie (mój 692945040)
Jestem posiadaczem MK 3 1,6 Benzyna /Gaz rok93.
Problem polega na tym że bardzo ciężko odpala na benzynie , muszę długo i kilka razy kręcić żeby załapał , dodam ze pompa paliwa działa Ok, do gaznika dochodzi paliwo bo sprawdzałem ściągając wężyk z gażnika . Gdy już odpali to bez żadnych problemów jadę na gazie lub na benzynie Nie mogę odpalać na samym gazie bo to automat jednopunktowy wtrysk wiec na gaz przy 2 tyś się przełącza .Nie skaczą obroty, silnik pracuje stabilnie , może trochę kopci białym dymem. Pomóżcie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy....
jeśli masz dla mnie radę podaj numer ja oddzwonie (mój 692945040)
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 10:30 przez jacek210678, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek210678
może w pierwszej kolejności sprawdz kable wn, kopułkę i palec. działo się tak wcześniej?
i w jaki sposób ci odpala po takim długim kręceniu? odkrztusza się czy jak?
i w jaki sposób ci odpala po takim długim kręceniu? odkrztusza się czy jak?
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 11:00 przez ricky08, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wcześniej się tak nie działo. Taki stan żeczy powstał z dnia na dzień. Jeśli już odpali to zachowuje się normalnie, nie strzela ani nic podobnego.
[ Dodano: 29 Mar 2010 17:37 ]
Dziś sprawdzałem iskrę na świecach no i iskra jest choć nie wiem czy ma być duża ta iskra czy mała.. Ale iskra jest a świece okopcone na czarno..
[ Dodano: 29 Mar 2010 17:37 ]
Dziś sprawdzałem iskrę na świecach no i iskra jest choć nie wiem czy ma być duża ta iskra czy mała.. Ale iskra jest a świece okopcone na czarno..
Jacek210678
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- ddChavez
- Ma gadane
- Kontakt:
Tu masz zdjęcie z zaznaczonym czujnikiem (trochę niedokładnie, to ta wtyczka minimalnie pod strzałką) dla silnika 1.4 ABD. Wydaję mi się, że dla 1.6 będzie to podobnie wyglądało.
Ostatnio zmieniony pn mar 29, 2010 19:34 przez ddChavez, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://img91.imageshack.us/img91/4503/beztytuu1pk4.jpg][img]http://img91.imageshack.us/img91/4503/beztytuu1pk4.jpg[/img][/url]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
czujnik wymieniłem na nowy ale to nic nie pomogło nadal nie mogę odpalić ...a taki stan zaczął się w deszczową pogodę no i teraz wcale nie dopala.....
Teraz kiedy naładowałem akumulator to kręci dobrze ale coś jakby syczy przy silniku (psss)....
[ Dodano: 29 Mar 2010 20:50 ]
jutro wymienię palec kopułkę świece i kable mam nadzieję że to pomoże w odpaleniu samochodu bo szkoda by było wydawać niepotrzebnie kasę...
Teraz kiedy naładowałem akumulator to kręci dobrze ale coś jakby syczy przy silniku (psss)....
[ Dodano: 29 Mar 2010 20:50 ]
jutro wymienię palec kopułkę świece i kable mam nadzieję że to pomoże w odpaleniu samochodu bo szkoda by było wydawać niepotrzebnie kasę...
Jacek210678