witam
ten temat juz był ale za duzo sie nie dowiedziałem no i nadak dreczy mnie ten temat
a problem jest taki samochód od pewnego czasu na biegu jałowym ma nie równe obroty skaczą od 800 do 1200 a do tego gdy odkręce korek wlewu oleju jest na nim biała maz podobna do majonezu i samochód prawie gasnie czy to normalne no i kopci białym dymem, płyn chłodniczy jest w normie i nie mam pojęcia co moze byc przyczyną tych objawów silnik 2.0 8v 115KM rocznik 1993 prosze o jakies rady ....pozdro
problem z obrotami i kopcenie białym dymem z rury wydechowej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Biała maź o której piszesz piszesz jest normalny zjawiskiem gdy jeździsz na przykład w chłodne dni na krótkich trasach,tak wiec nie masz czym sie przejmowac. "Kopcenie" bialą chmurka jest objawem normalnym na niedogrzanym albo slabo dogrzanym silniku,tym bardziej że nie ubywa Ci płynu w chłodnicy.jeździj normalnie i sie nie przejmuj,wszystko w Twoim samochodzie jest OK.
a co z tymi skaczącymi obrotami a i zapomniałem dodac ze zaczoł mi brac olej jakies 3 setki na 1000 kmjacekplacekk pisze:Biała maź o której piszesz piszesz jest normalny zjawiskiem gdy jeździsz na przykład w chłodne dni na krótkich trasach,tak wiec nie masz czym sie przejmowac. "Kopcenie" bialą chmurka jest objawem normalnym na niedogrzanym albo slabo dogrzanym silniku,tym bardziej że nie ubywa Ci płynu w chłodnicy.jeździj normalnie i sie nie przejmuj,wszystko w Twoim samochodzie jest OK.
Ostatnio zmieniony pn mar 29, 2010 21:54 przez Matera18, łącznie zmieniany 2 razy.
Kazdy ma jakąs pasie moja to mk3
-
- Mały gagatek