piaskowanie karoserii
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
a to cala jetta na rosta? szalejesz no wiesz moze byc problem bo potem sporo bedziesz musial nadkladac :/ ale wiesz nie musisz calej szpachli sciagac chociaz ja bym sciagnal zeby na 100% byc pewnym ze jest na tip top zrobiona blacharka:) ale uwazaj na piasek bo dach itp (wieksze elementy, bardziej podatne na zginanie) moga sie odksztalcic plastycznie i juz nie wroca do pierwotnej postaci :/ ale jak bedziesz robil z glowa to nie powinno byc problemow :] jesli szpachli nie ma za duzo to przejedz calosc bedziesz zadowolony :] potem jakis srodek przeciw rdzy a potem podklad epoksydowy tylko o szpachli nie zapomnij cale auto robisz piaskiem? czy kupywales weglan moze? odp ;]
Ej ziomy, ja muszę na Mk2 usunąć w kilku miejscach rdzę poprzez sodowanie i powiedzcie mi jaki będę potrzebował do tego pistolet? Kompresor ile barów? Wystarczy 6-8?
Gdzie można kupić ten węglan sodu? Link jakiś może?
Raczej bym robił to samemu, więc kompresor pożyczę, pistolet kupię i węglan również.
A gdzie można takie coś wypożyczyć?MarcinWLKP pisze:lepiej wypożyczyć profesjonalną piaskarkę za ok 130zł
Gdzie można kupić ten węglan sodu? Link jakiś może?
Raczej bym robił to samemu, więc kompresor pożyczę, pistolet kupię i węglan również.
Xabingo, sprzętu szukaj w wypożyczalni sprzętu budowlanego, ok 8 barów starczy.
A sodę kupisz www.armtech.pl 6zł kg
Jakbyś był już po robocie to daj znać jak poszło.
A sodę kupisz www.armtech.pl 6zł kg
Jakbyś był już po robocie to daj znać jak poszło.
MarcinWLKP, maniek088, dzięki za pomoc.
MarcinWLKP, ja mogę pożyczyć kompresor który trzyma ciśnienie 8 barów, a gdy spadnie to 6barów to wtedy od nowa nabija do 8. Można to jakoś ustawić, żeby trzymał cały czas 8? Czy 6 też wystarczy?
W Krakowie kupi mi brat i jak będę u niego to sobie odbiorę.maniek088 pisze:mozesz kupic weglan w Krakowie ul. Łużycka 53 nr tel 782313717.. weglan tam stoi w granicach 5zl/kg
Spoko, postaram się zrobić to jak najszybciej, nie jest to droga zabawa więc zrobię to teraz.MarcinWLKP pisze:Jakbyś był już po robocie to daj znać jak poszło.
MarcinWLKP, ja mogę pożyczyć kompresor który trzyma ciśnienie 8 barów, a gdy spadnie to 6barów to wtedy od nowa nabija do 8. Można to jakoś ustawić, żeby trzymał cały czas 8? Czy 6 też wystarczy?
Tak, tylko ogniska rdzy widoczne na karoserii, miejscami też podłogę i za boczkami tylnymi muszę też wyczyścić to dobrze, resztę mam zdrową. A i jeszcze kilka miejsc podwozia. Prawdopodobnie całą klapę bagażnika oczyszczę, ale muszę kupić jakąś inną bo moja marna jest. Jak wszystko porobię to samochód idzie do lakiernika i muszę go zakonserwować.maniek088 pisze:tylko ogniska rdzy bedziesz sodowal?
Spox, nie ma sprawy, pewnie po świętach będę coś wiedział. Ja to kupuję na pewno, więc się zapytam.maniek088 pisze:to wez powiedz bratu zeby spytal sie o wydajnosc i ile potrzebne bedzie na calego mk2 bo ja moze w wakacje bede sie zabieral za to bo narazie to malo czasu mam ;/ daj znac jak bedzie po pracy oczywiscie
Xabingo, kolego ja tez czekam na efekt tej sodki, to wmiare nowa technologia wiec ciekawi mnie bardzo tym bardziej ze jest skuteczna ... a za jakies pomoce naukowe typu foty z prac lub film bedziemy ci wszyscy tu bardzo wdzieczni pozdro
a z tym rostem na jettcie to jeszcze sie zastanawiam jak okaze sieze auto jest wstanie -3 to chyba zaczne zbierac na jakies t3 i wtedy zrobie cos konkret (rost/rat)
a z tym rostem na jettcie to jeszcze sie zastanawiam jak okaze sieze auto jest wstanie -3 to chyba zaczne zbierac na jakies t3 i wtedy zrobie cos konkret (rost/rat)
Ostatnio zmieniony wt mar 30, 2010 09:20 przez cichy64, łącznie zmieniany 2 razy.