Przerobiłem boczki
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Nowicjusz
Przerobiłem boczki
Ostatnio zmieniony ndz mar 21, 2010 21:34 przez kamilwasik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Masz rację głośniki może i są w złym miejscu w przednich drzwiach ale nie ma zamontowanych jeszcze 13 cm głośników z przodu , które będą w fabrycznym miejscu . Radyjko zasili 4 głośniki 13 cm natomiast wzmacniacz 2 zestawy odseparowane . Wykonanie boczków polegało na wyczyszczeniu papierem ściernym wszystkiego ( w tym starego kleju) i wygładzeniu powierzchni . Potem skaj był klejony klejem bonaterm (klej tapicerski) . Wszystko składa się z 3 pasów materiału : czerwony , czarny ( na środku ) , czarny (na dole ). Listwy srebrne zamaskowały połączenia materiałów . Czarny skaj był podzielony na 2 części ponieważ nie dało się go naciągnąć tak by zrobić to w jednym kawałku ale dzięki listwom srebrnym nie widać że jest łączony. Klejenie przebiegało od wgłębień a potem naciąganie na zewnątrz. Plastiki wszystkie zostały pomalowane czarnym lakierem a następnie bezbarwnym. Z drugiej strony boczki zostały polakierowane lakierem do drewna w celu zabezpieczenia materiału przed wodą i wilgocią. Drzwi zostały wygłuszone taśmą dekarską . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn mar 22, 2010 16:03 przez kamilwasik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Niestety nie mam żadnych zdjęć ale zawsze postaram się pomóc , nie jest ciężko zrobić tylko jest to czasochłonne i trzeba się pomęczyć z wgłębieniami bo to od nich trzeba zacząć kleić a potem po trochu materiał przyklejać i naciągać a jest trochę naciągania ale skaj nie przemaka klejem więc nie ma co się martwić . Pozdrawiam
- tomekh_1990
- Ma gadane
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
O tym samy i ja myślałem Bartek-96, za ok. 2 tygodnie ruszam z pracami, więc zrobię test na kawałku materiału, w moim zamyśle chciałem usunąć jak kolegakamilwasik, oryginalną tapicerkę, na to dać cienką gąbkę (ok. 5 mm) i na to skaj czy inny materiał, ale co wyjdzie z owych planów? Czas pokaże Nie omieszkam jednak podzielić się doświadczeniami w tej dziedzinieBartek-96 pisze:elegancko, też sie przymierzam do takich boczków tylko ja myślałem jeszcze zeby pod tą skóre dac jakąś cienką gąbke lub to "coś" co sie daje pod panele podłogowe.. zawsze to bedzie troche bardziej miekkie i milsze w dotyku