[BORA] Wymiana przednich żarówek mijania i drogowych
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[BORA] Wymiana przednich żarówek mijania i drogowych
Witam.
Mam u siebie w borze standardowe żarówki mijania i drogowe, i są one dla mnie troszkę za słabe. Chciałbym je wymienić na jakieś mocniejsze, i tylko i wyłącznie białe. Żadne kolorowe mnie nie interesują.
Jakie żarówki polecacie, by poprawiła się jakość oświetlenia drogi?
I czy postojowe też warto wymienić?
i jeszcze jedno pytanko - czy wszystkei żarówki w golfie 4 są takie same jak w borze? Chciałem sobie wreszcie komplet na wymiane kupić i nie wiem :]
Dzięki za wszelką pomoc.
Pzdr
Mam u siebie w borze standardowe żarówki mijania i drogowe, i są one dla mnie troszkę za słabe. Chciałbym je wymienić na jakieś mocniejsze, i tylko i wyłącznie białe. Żadne kolorowe mnie nie interesują.
Jakie żarówki polecacie, by poprawiła się jakość oświetlenia drogi?
I czy postojowe też warto wymienić?
i jeszcze jedno pytanko - czy wszystkei żarówki w golfie 4 są takie same jak w borze? Chciałem sobie wreszcie komplet na wymiane kupić i nie wiem :]
Dzięki za wszelką pomoc.
Pzdr
Ostatnio zmieniony czw kwie 01, 2010 15:48 przez MojNick, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
W ostatnim czasie zakładałem w golfie IV poniższe H7 i mogę stwierdzić na podstawie mojego użytkowania:
* OSRAM NIGHT BREAKER +90% więcej światła - bardzo ładne czyste białe światło,daleka widoczność,żywotność 5miesięcy,cena w sklepie moto. 84zł kpl
* PHILIPS Blue Vision H7 + W5W - chyba najlepszy zestaw jaki posiadałem wraz z postojówkami ładnie się komponowały w nocy, czyste białe światło,dają niebieską poświatę ,żywotnośc 8miesięcy,cena w sklepie moto. 100zł kpl
* OSRAM SILVERSTAR +50% więcej światła - Aktualnie założone, zdecydowanie bardziej żółte światło w porównaniu z poprzednikami, pomimo tego przyjemnie się jeździ w nocy, świecą juz 4 miesiące , cena w sklepie moto. 49zł kpl
* OSRAM NIGHT BREAKER +90% więcej światła - bardzo ładne czyste białe światło,daleka widoczność,żywotność 5miesięcy,cena w sklepie moto. 84zł kpl
* PHILIPS Blue Vision H7 + W5W - chyba najlepszy zestaw jaki posiadałem wraz z postojówkami ładnie się komponowały w nocy, czyste białe światło,dają niebieską poświatę ,żywotnośc 8miesięcy,cena w sklepie moto. 100zł kpl
* OSRAM SILVERSTAR +50% więcej światła - Aktualnie założone, zdecydowanie bardziej żółte światło w porównaniu z poprzednikami, pomimo tego przyjemnie się jeździ w nocy, świecą juz 4 miesiące , cena w sklepie moto. 49zł kpl
Ostatnio zmieniony czw kwie 01, 2010 23:44 przez Przemek277, łącznie zmieniany 3 razy.
ja dodam u mnie wytrzymały 12tys.km(6miesięcy)Przemek277 pisze:* OSRAM NIGHT BREAKER +90% więcej światła - bardzo ładne czyste białe światło,daleka widoczność,żywotność 5miesięcy,cena w sklepie moto. 84zł kpl
ładne światło ale przy deszczu kaszanka - strasznie słabo oświetlają(koszt białego światła z barwionej bańki)Przemek277 pisze:* PHILIPS Blue Vision H7 + W5W - chyba najlepszy zestaw jaki posiadałem wraz z postojówkami ładnie się komponowały w nocy, czyste białe światło,dają niebieską poświatę ,żywotnośc 8miesięcy,cena w sklepie moto. 100zł kpl
obecnie uzywam Philips Nightguide, mogę polecić jakość oświetlania ale Ci nie podpasują, ze wzgl. na nie białą barwę
Witam! Sam jestem posiadaczem Borewicza i jakis czas temu zamienialem zarowki na Philips BlueVision i efekt jest powalajacy! I napewno nie swieca na niebiesko, a na bialo. Swieca tak dobrze ze gdy mam ustawiona pozycje swiatel na 0 to kierowcy jadacy z przeciwka migaja mi dlugimi bo mysla ze jade na dlugich A w nocy gdy odpalisz dlugie to nastaje dzien Naprawde polecam te zaroweczki, sa warte swojej ceny Pozdrawiam!
A może "mam tak źle ustawione światła że jak mam pozycje na 0 to kierowcy jadący z naprzeciwka migają mi długimi"? ustaw światła, umyj reflektory, i zobaczysz o co mi chodzi - żarówa ma świecić poniżej tzw. lini światłocienia, która pi razy drzwi ma być na wysokości lamp, a w pewnej odległości ma opadać (spad w mk4 i borze to chyba 1 stopień). Jeżeli "super świecenie" pojawilo się po wymianie żarówek, to pewnie krzywo je wsadziłeś, ale na wszelki wypadek warto skoczyć na stacje kontrolii i za 10zł wyregulować na perfektmatgym pisze:Swieca tak dobrze ze gdy mam ustawiona pozycje swiatel na 0 to kierowcy jadacy z przeciwka migaja mi dlugimi bo mysla ze jade na dlugich
Ostatnio zmieniony pt kwie 02, 2010 18:24 przez Shmatan, łącznie zmieniany 1 raz.
matgym, ale spokoro po ustawieniu na 0 oślepiasz, to znaczy ze jest źle ustawione - ustawienie "0" powinno Ci dać ładną linię odcięcia, która nie wychodzi ponad początek szyby przedniej innych użytkowników.
Najprawdopodobniej w trakcie ustawiania lamp na stacji kontroli miałeś skręconą regulacje na 1 czy 2.
Najprawdopodobniej w trakcie ustawiania lamp na stacji kontroli miałeś skręconą regulacje na 1 czy 2.