Poważny problem! kluczyk z bory pasuje do golfa!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Poważny problem! kluczyk z bory pasuje do golfa!
Witam,
dziś sąsiad sprowadził VW borę ''99r. Jego kluczyk otwiera i zamyka (radiowo) mojego golfa. Golf jest z Włoch, bora z Niemiec. W drugą stronę nie działa. Tzn moj kluczyk nie otwiera a ni nie zamyka jego bory. PROBLEM jest powazny! Oboje mamy ten sam modul komfortu. On w kazdej chwili moze otworzyc i zamknac mojego golfa. W jaki sposob mozna zdeaktywowac jego kluczyk tak aby moje dwa dzialaly nadal. I jak to sie stalo, ze moj golf reaguje na obcy kluczyk? To jakas kolejna wada w VW?
dziś sąsiad sprowadził VW borę ''99r. Jego kluczyk otwiera i zamyka (radiowo) mojego golfa. Golf jest z Włoch, bora z Niemiec. W drugą stronę nie działa. Tzn moj kluczyk nie otwiera a ni nie zamyka jego bory. PROBLEM jest powazny! Oboje mamy ten sam modul komfortu. On w kazdej chwili moze otworzyc i zamknac mojego golfa. W jaki sposob mozna zdeaktywowac jego kluczyk tak aby moje dwa dzialaly nadal. I jak to sie stalo, ze moj golf reaguje na obcy kluczyk? To jakas kolejna wada w VW?
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeśli to fabryczne piloty to może w ASO sprawę potraktują darmowo dla prestiżu marki, można by troszkę postraszyć TVN Turbo, a jeśli nie fabryczne to ciągcie z sąsiadem losy który ma wywalić swój.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Bo się wkładki z czasem wyrabiają.Qto pisze:jednym kluczykiem od mk2 otworzysz wiele aut.
U mnie bezpośrednio po wymianie baterii pilot nie chodził - trzeba go było wcisnąc po wsadzeniu kluczyka w drzwi - niech kolega wymie baterie, potem wsadzi kluczyk z pilotem w swoje drzwi, i naciśnie otwieranie/zamykanie - przy odrobinie szczęścia Twój się nie otworzy i będzie cacy
-
- Nowicjusz