Kontrolka hamulca mryga na wybojach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka hamulca mryga na wybojach
witam mam taki problem, po nocy zauwazylem ze zapalila mi sie kontrolka hamulca, (na noc mialem zaciagniety reczny) po pewnym czasie zgasla lecz znowu sie zapalila, gdy jechalem po wybojach to zaczela mrygac, nie mialo tu wplywu hamowanie bo podczas hamowania lampka dalej mrygala, potem znowu zgasla i znowu sie zapalila, co ciekawe przed zaszeniem silnika nie swiecila sie a po wlaczeniu zaczela, co to moze byc? mechanik powiedzial mi kiedys ze powoli koncza sie tarcze i trzeba bedzie je wymienic, jest tam jakis czujnik grubosci tarcz? moze jakies inne propozycje? dodam ze poziom plynu hamulcowego jest ok, pedal chodzi normalnie i hamowanie tez jest w porzadku.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
i myslisz ze na wybojach by mi mrygalo nawet podczasz hamowania?Przemo440 pisze:możesz mieć czujniki w kolckach, dają sygnał że wymiana sie zbliżamalapawel pisze:jest tam jakis czujnik grubosci tarcz
nie
mocowanie sprawdze a czy to moze tez byc czujnik przy wlewie plynu? czy jak odepne czujnik to lampka powinna zgasnac? chcialbym wyeliminowa awarie tego czujnika.
ps. podczas wymiany tarcz i klockow nie trzeba bawic sie w odpowietrzanie prawda?
Ostatnio zmieniony wt kwie 06, 2010 11:14 przez malapawel, łącznie zmieniany 2 razy.