Ciężko wchodzą biegi po wymianie sprzęła i koła dwumasowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ciężko wchodzą biegi po wymianie sprzęła i koła dwumasowego
Witam .
Mam ogromny problem z moim golfem IV Variant TDI.
Auto kupiłem w styczniu okazało się że ślizga się sprzęgło.
Przy wymianie sprzęgła okazało się ze trzeba wymienić również dwumas.
Wymieniłem cały komplet tarcze docisk łożysko i koło dwumasowe .
Po tej całej wymianie biegi bardzo ciżężko wchodzą a wsteczny za każdym razem zgrzyta.
Przed wymianą wszystko było ok slizgało sie tylko sprzeglo i lekko dwumas dawał o sobie znac.
Co może być przyczyną że biegi tak ciężko wchodzą i zgrzyta wsteczny.
Sprzęgło odpowietrzałem 3 razy. Czy istnieje jakaś regulacja tego sprzegła lub coś w tym rodzaju.
Proszę o pomoc z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi
Zapomniałem dodać że biegi na wyłączonym silniku wchodzą bez problemu.
Natomiast na zapalonym silniku gdy wrzucam bieg to samochód ma ochotę sam jechać bez puszczania sprzęgła (powoli się toczy)
Mam ogromny problem z moim golfem IV Variant TDI.
Auto kupiłem w styczniu okazało się że ślizga się sprzęgło.
Przy wymianie sprzęgła okazało się ze trzeba wymienić również dwumas.
Wymieniłem cały komplet tarcze docisk łożysko i koło dwumasowe .
Po tej całej wymianie biegi bardzo ciżężko wchodzą a wsteczny za każdym razem zgrzyta.
Przed wymianą wszystko było ok slizgało sie tylko sprzeglo i lekko dwumas dawał o sobie znac.
Co może być przyczyną że biegi tak ciężko wchodzą i zgrzyta wsteczny.
Sprzęgło odpowietrzałem 3 razy. Czy istnieje jakaś regulacja tego sprzegła lub coś w tym rodzaju.
Proszę o pomoc z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi
Zapomniałem dodać że biegi na wyłączonym silniku wchodzą bez problemu.
Natomiast na zapalonym silniku gdy wrzucam bieg to samochód ma ochotę sam jechać bez puszczania sprzęgła (powoli się toczy)
Ostatnio zmieniony ndz kwie 04, 2010 10:31 przez axen5000, łącznie zmieniany 1 raz.
:|
zrobilem zdjecie z dwóch stron jest to stary docisk.
Znajomy podpowiedział że może tarcza ma wade fabryczna być może jest zwichrowana lub docisk właśnie też ma wadę.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
[ Dodano: 07 Kwi 2010 23:55 ]
Ktoś ma jakieś propozycje jescze lub jakies porady bo autem ciężko jest jezdzic a ten wsteczny naprawdę denerwuje
Po uciążliwej walce z ciężko wchodzącymi biegami udało się przywrócić auto do normalnej jazdy.
Usterka tkwiła w... nowym docisku.
Znajomy podpowiedział mi żeby założyć stary docisk i sprawdzić czy w nim tkwi wada.
Tak też zrobiłem porawdopodobnie nowy docisk był za gruby oddałem go na reklamacje, a przez najbliższy czas będe jezdzic na starym docisku.
Wreszcie biegi wchodzą idealnie a wsteczny już nie zgrzyta i nie trzęsie tak budą.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam
Usterka tkwiła w... nowym docisku.
Znajomy podpowiedział mi żeby założyć stary docisk i sprawdzić czy w nim tkwi wada.
Tak też zrobiłem porawdopodobnie nowy docisk był za gruby oddałem go na reklamacje, a przez najbliższy czas będe jezdzic na starym docisku.
Wreszcie biegi wchodzą idealnie a wsteczny już nie zgrzyta i nie trzęsie tak budą.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam