Skrzynia 5 do MK2 1.3 HK
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia 5 do MK2 1.3 HK
Witam!
Zwracam się z zapytaniem do właścicieli Golfów z silnikami 1.3 HK... czy możliwe jest ewentualne zmienienie skrzyni z 4 na 5 biegową? Strasznie mi tej 5 brakuje.
Do tej pory nie było nic na ten temat na forum... właściwie o silnikach HK nie było nic (czyżby się dranie nie psują :> )
Wielkie dzięki z góry!
Pozdro
Zwracam się z zapytaniem do właścicieli Golfów z silnikami 1.3 HK... czy możliwe jest ewentualne zmienienie skrzyni z 4 na 5 biegową? Strasznie mi tej 5 brakuje.
Do tej pory nie było nic na ten temat na forum... właściwie o silnikach HK nie było nic (czyżby się dranie nie psują :> )
Wielkie dzięki z góry!
Pozdro
Re: Skrzynia 5 do MK2 1.3 HK
no i właśnie problem w tym że mało się na forum słyszało o silnikach HK...staszek pisze:Witam!
Wielkie dzięki z góry!
Pozdro
lecz do silnika 1.3 NZ ze skrzynią czterobiegową idzie wsadzić skrzynie pięciobiegową, lecz do HK to nie mam pojęcia
Prawdopodobnie mam wymieniony silnik, ale tego na 100% nie wiem. Auto przyjechało z niemiec właśnie z takim silnikiem. Nie mam z resztą co nażekać, bo spisuje mi się ok - nie licząc troche nierównej pracy na najniższych obrotach.
Apropos... czy może mi ktoś polecić jakiegoś dobrego fachowca od gaźników w Krakowie?
Apropos... czy może mi ktoś polecić jakiegoś dobrego fachowca od gaźników w Krakowie?
Ja mam w swoim HK skrzynie 5 i fajnie sie buja. Nie mam pojecia co to za skrzynia bo juz z taka kupilem. Drązek od zmiany biegów wyglada na oryginalny. Aha 5-ty biek zeby wlaczyc trzeba drazek wcisnac tak jak do wstecznego
[b]VW Caravelle LONG 2,5 TDI ACV[/b] (2011-...)
[b]Audi A6 C4 Avant 2,5 TDI AEL 6-gear[/b] (2009-...)
[b]Audi 80 GTE[/b] (2006-2009)
[b]VW Golf mk2 1,3[/b] (2005-2006)
[img]http://republika.pl/a_glasgall/Allegro/AUDI.jpg[/img]
[b]Audi A6 C4 Avant 2,5 TDI AEL 6-gear[/b] (2009-...)
[b]Audi 80 GTE[/b] (2006-2009)
[b]VW Golf mk2 1,3[/b] (2005-2006)
[img]http://republika.pl/a_glasgall/Allegro/AUDI.jpg[/img]
ja tez mam HK ale w karcie auta mam rok produkcji 1988 czyli wtedy juz NZ robili, ale tez mam 4-biegowa skrzynie.
Kiedys sie pytalem to okazalo sie, ze tam jest bardzo duzo rzeczy do wymiany (przy zmianie na 5) miedzy innymi sprzeglo, bo jest jakos z drugiej strony czy cos takiego.
A bede nie dlugo zmienial swoja skrzynie, ale tez na 4 (taniej bedzie) bo mi cos lozysko trzeszczy i dowiedzialem sie ze nie warto naprawiac
Kiedys sie pytalem to okazalo sie, ze tam jest bardzo duzo rzeczy do wymiany (przy zmianie na 5) miedzy innymi sprzeglo, bo jest jakos z drugiej strony czy cos takiego.
A bede nie dlugo zmienial swoja skrzynie, ale tez na 4 (taniej bedzie) bo mi cos lozysko trzeszczy i dowiedzialem sie ze nie warto naprawiac