golf II ,czy możliwa wymiana mocowania wahacza ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf II ,czy możliwa wymiana mocowania wahacza ?
witam zauważyłem dzisiaj ze mocowanie wahacza przedniego prawego jest naderwane,moje pytanie czy jest możliwość wymiany całej belki tam gdzie przykręcony jest wahacz bo zauważyłem ze są tam śruby wiec chyba można rozkręcić w całości czy trzeba spawać ?
Ostatnio zmieniony ndz kwie 18, 2010 15:34 przez djpalek, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
kolego chodzi ci o sanki? ten element? http://moto.allegro.pl/item1003927345_v ... lyska.html
Jak dobrze poszukasz to wyrwiesz w dobrym stanie za 60 - 80zł wymiana u mechanika 200zł ze zbieżnościa. Trzeba podwiesić silnik wymontować wahacze maglownice itd
Jak dobrze poszukasz to wyrwiesz w dobrym stanie za 60 - 80zł wymiana u mechanika 200zł ze zbieżnościa. Trzeba podwiesić silnik wymontować wahacze maglownice itd
www.opolskiVAG.pl
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
silnik jest inny więc zawieszenie silnika może być inne, mam na myśli poduszki silnika musisz zapytać kogoś kto zmieniał już wcześniej albo poszukać takich samych z silnika 1,3. wiem że w golfie 1,8 90km 2,0 115 km i do paska 2.0 9A też pasują jedne sanki. Nie wiem jak jest z 1,6 do 1,3. W żadnym wypadku nie spawaj takich rzeczy dogadaj się i oglądnij sanki w okolicach mocowania wahacza, przed mocowaniem wyczyść przemyj benzyną i zakonserwuj. Pozdro
www.opolskiVAG.pl
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Przykład: 1,3 MH i 1,8 GX
Sanki te same
wahacze te same
łapy silnika te same
półosie inne
swożenie inne
zaciski te same a w 1,8 był ABS
Sanki te same