tego właśnie sie obawiałem :/ hmm póki co i tak skończyła mi się kasa, jeszcze bede myślał na tym...arwam pisze:ja bym wymienił
no wiadomo że to nie bedzie jakiś duży przyrost mocy, ale zawsze to lepiej dla silnika jak się mu nie raz na gorącym silniku wstawia to zawsze lepiej jak icek schłodzi troche to powietrze (i to przede wszystkim mam na celu), a przy okazji może jakieś +- 5 KM przybędzie...arwam pisze:samo założenie IC jeśli masz dawkę praktycznie bezdymną to nie wiele Ci da
no tu bym sie trochę nie zgodził bo większa dawka i ciśnienie = większa moc a co za tym idzie większe obciążenia i większe ryzyko zerwania/ścięcia klina, ale nie będe dyskutował na ten temat bo wiem że masz większą wiedze na ten temat ode mnie więc nie chce podważać twoich słów...arwam pisze:teraz możesz trochę podnieść i dawkę i ciśnienie doładowania i od tych modów nie ma większego ryzyka uszkodzenia klina na wale
do niedawna jeszcze chciałem to robić ale teraz nie chce ze wzgledu na stan turbiny, kilka dni temu zrobiłem małe oględziny i moja k14 jest cała ożygana olejem (wydaje mi się że żre olej), mało tego ten wałek który nie powienien mieć luzów, ma luzy (co prawda minimalne ale ma) luzy za równo góra-dół jak i wzdłużne, ale mimo swego stanu podczas jazdy turbina bardzo dobrze ciągnie na każdym biegu powyżej 2000 obrotów czuc ją bardzo wyraznie przez co jazda jest przyjemna, dlatego chce na niej jeszcze polatać i podkręcanie raczej nie na tej turbawce, a samej dawki paliwa myśle ze nie ma co kręcić....arwam pisze:możesz podnieść i dawkę i ciśnienie doładowania
[ Dodano: 06 Mar 2010 15:34 ]
koło pasowe wyminione na używke ale w duzo lepszym stanie i już sie nie kolebie.... mam nadzieje że będzie spokój...