Przestało działać podnoszenie szyb strona lewa kierowcy kupiłem na forum nowy silniczek do po podłączeniu nie chodził wydał dziwny pisk jak stary. Dla pewności rozebrałem prawą stronę podłączyłem kupiony i ten który wcześniej nie chodził o dziwo wszystkie silniki chodziły.
Co może być przyczyną że na stronie lewej nie chodzi żaden, spr. probówką masa jest na kostce sygnał na dól i do góry też jest.
Problem z podnozeniem szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z podnozeniem szyby
Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 20:07 przez maicy, łącznie zmieniany 3 razy.
Był MK4 1.4 16V 98r.
Był MK3 1.8 GT Special 96r.
Jest Audi A4 1.6 Avant 97r.
- arielo87
- Ma gadane
- Kontakt:
Z linką może tak być. Jak się wyrobi kołowrotek to linka się blokuje i wszystko stoi. Ja miałem o tyle źle że mi szyba stanęła na wpół otwarta. Możesz też rozebrać tą elektronikę i wpiąć się z zasilaniem bezpośrednio pod silniczek, ale z założoną prowadnicą może być problem z dostępem. Nie dowiesz się jak nie wymontujesz całości. Jakby co to prowadnice kosztują na alledrogo po 80-90zł.
O:o===vw===o:O
Sam silnik (bez osprzętu) po wyjęciu linki nie dzieła nie kręci, słychać tylko jakieś buczenie jak by słabo chodził. Ale na stronie prawej wszytko jest ok. Sprawdzałem probówką wtyczkę i jest masa i sygnał na dól i do góry też był.
Był MK4 1.4 16V 98r.