Witam wszystkich forumowiczów, i mam pytanie odnośnie immo w golfie 3 95r. otóż wczoraj miałem jak zwykle problemy z uruchomieniem silnika, rozkręciłem deskę w poszukiwaniu immo znalazłem centralkę z tyłu za zegarami wygląda dokładnie tak jak ta http://www.allegro.pl/item990401615_vw_ ... o_tdi.html, I pytanie co jest najczęstszą usterką w takim immo ?czy centralka czy coś z komputerem ?bo ten pierścień magnetyczny raczej się nie psuję?
I drugie pytanie kabelki idą tak: od stacyjki->do centralki -> i do przekaźnika ?(pompa paliwa).. czy gdzieś jeszcze?,
na wszelki wypadek zamówiłem te immo z tej aukcji i przełożę centralkę w razie kolejnych problemów z odpaleniem i będę testował tak.
Tak na moje oko to w tej centralce jedynym elementem który chyba może szwankować to ten mały biały przekaźnik (siemens 9V ) ? czy się mylę?:)
Z góry dziękuje za odpowiedz i Pozdrawiam
Golf III Immo - pytanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Andrzej32
- Ma gadane
- Kontakt:
Samą centralką nic nie zdziałasz. Musi ktoś immo na nowo zgrać lub komplet założyć ten co kupiłes
Ostatnio zmieniony wt kwie 20, 2010 21:36 przez Andrzej32, łącznie zmieniany 3 razy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=501684
jak masz problem z odpaleniem to silnik odpala i zaraz gaśnie ?
[ Dodano: 20 Kwi 2010 21:32 ]
zapodaj choć jakie błędy są w immo i sterowniku silnika
[ Dodano: 20 Kwi 2010 21:35 ]
[ Dodano: 20 Kwi 2010 21:32 ]
zapodaj choć jakie błędy są w immo i sterowniku silnika
[ Dodano: 20 Kwi 2010 21:35 ]
bez VAGa i wiedzy nie dasz rady tego ogarnąćluckyluke27 pisze: na wszelki wypadek zamówiłem te immo z tej aukcji i przełożę centralkę w razie kolejnych problemów z odpaleniem i będę testował tak.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM