Jaki dodatek do ON?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki dodatek do ON?
Witam, czy ktoś z forumowiczów dodaje jakiś preparat do ON, który poprawia spalanie, smaruje wtryski czy coś w tym stylu. Jeśli tak to proszę podzielić się wrażeniami.
pozdro
MAciek
pozdro
MAciek
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Hehe no ja tam zadnych specjalnych odczuc nie mialem no moze ciut mnie palil ale na 100 nie powiem bo pewny nie jestem wiec tez to nie wiadome jest
Jedyne co na 100% jestem pewny i zaobserwowałem to jak dolałem tego prepraatu to mi tak ropka nie zamarazła !!!! TO JEST PLUS bo raz tak mialem ze jechałem sobie -25 wyprzedam a tu mi auto zmuliło i wog szybka zmiana na wyzswzy bieg dokonczylem wyprzedzanie i na stacje zjechalem zeby sobie z 5 minute pochodzil na wolnych obrotach ) kupilem preparata i juz problemow nie mialem
Jedyne co na 100% jestem pewny i zaobserwowałem to jak dolałem tego prepraatu to mi tak ropka nie zamarazła !!!! TO JEST PLUS bo raz tak mialem ze jechałem sobie -25 wyprzedam a tu mi auto zmuliło i wog szybka zmiana na wyzswzy bieg dokonczylem wyprzedzanie i na stacje zjechalem zeby sobie z 5 minute pochodzil na wolnych obrotach ) kupilem preparata i juz problemow nie mialem
Ja w zimie uzywałem preparaty KleenFlo przeciw zamarzaniu i w celu zekomego czyszczenia wtrysków. O odczuciach ciezko gadac bo nie zauwazyłem zadnych zmian! Paliwo nie zamarzło mi nawet w te najwieksze mrozy ale niewiem czy to zasługa preparatu czy jakosci paliwa bo tankuje w zasadzie na jednej sprawdzonej stacji!
Cze. Dzisiaj kupilem taki gadzet na Shelu. Kilku znajomych mi polecalo, zreszta chce przeciscic wtryskiwacze bo troszke sa zapieczone (moze to pomoze). I polecam sprawdzic, bo czym innym sa ulepszacze do paliwa na sezon zimowy- ich zadaniem jest wytracic parafine z paliwa a czym innym sa preparaty czyszczace wtryski i motor. Na shelu zaplacilem niecale 7 zl za flaszke na 40 litrow. cz dziala ? zobaczymy
"nie wdawaj sie w dyskusje z idiota, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a pozniej wykonczy doswiadczeniem"
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja leje jakis tam "uszlachetniacz" 50ml na bak-butelka 1 litrowa starcza na 1000 litrow paliwa...
podobno zapobiega wydzielaniu sie stearyny lub gliceryny z paliwa w baku...lepiej sie odpala w zime itd,itp...cos tam w koncu daje...
butelka kosztuje 28 zl...sporo,ale lepiej to lac niz potem plakac...
pozdro
podobno zapobiega wydzielaniu sie stearyny lub gliceryny z paliwa w baku...lepiej sie odpala w zime itd,itp...cos tam w koncu daje...
butelka kosztuje 28 zl...sporo,ale lepiej to lac niz potem plakac...
pozdro
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
Re: Jaki dodatek do ON?
Jak kupiłem auto to potrafiło w zakresie ok. 2000 rpm telepać silnikiem. Diagnoza była, że wtrysk się zawiesza. Dwa razy zatankowałem na dobrej stacji (SHELL ze sprawdzoną opinią) i wlałem dodatek SHELLa i jak ręką odjął.maciek_w pisze:Witam, czy ktoś z forumowiczów dodaje jakiś preparat do ON, który poprawia spalanie, smaruje wtryski czy coś w tym stylu. Jeśli tak to proszę podzielić się wrażeniami.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
jasne co tankowanieJohny1984 pisze:yaro2002 pisze:podobno najleszpy srodek jest Motula
MOTUL DIESEL SYSTEM CLEAN
na allegro 55 zl, starcza na tankowanie 60l
55 zeta na 60l to jest troche duzo...u mnie to by wynosilo 110 zeta/miesiac...
troche nie ekonomiczne... ale jakie efekty daje...???
pozdr
nie spodziewałem się ,że tak pomyślisz
pozdro
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jesli chodzi o dodatek to ojciec (pracuje on na Orlenie) dal mi jakis Diesel Conditen
sprawdze co on ma dawac na ulotce ...szkoda,ze po niemiecku...
jak to rozszyfruje to dam info na forum...
pozdro
sprawdze co on ma dawac na ulotce ...szkoda,ze po niemiecku...
jak to rozszyfruje to dam info na forum...
pozdro
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].