jak odkręcić ukręconą śrubę od mocowania kołyski,sanek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak odkręcić ukręconą śrubę od mocowania kołyski,sanek
witam chciałem się dowiedzieć jak odkręcić ukręconą[zapieczoną] śrubę od mocowania sanek,tam gdzie sanki przykręcone są do podwozia ,śruba się ukręciła i nie wystaje kupiłem specjalne wiertło ale po 3 godz. wiercenia wywierciłem około 5 mm i nie idzie więcej, śruba bardzo mocna,,czy jest jakiś sposób ,,,bo chyba jedynie zostało mi wycięcie podłogi i wspawanie blachy z nakrętką proszę o pomoc ,dodam że próbowałem nawet przecinakiem klepać ale nic nie dało
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
rozumiem ze z tyłu sie ci urwała tak? jeśli masz dobre wiertło to i sróbe 12.9 wywiercisz w niej otwór tylko trzeba wiedziec jak.... wierc wiertłem na poczatku 3-4 mm dobrze je naostrz i chłodz co pare sekund w wodzie.... potem wiertłem wiekszym i znów chłodz je i ostrz .. na koniec wiertłem bodajże 10.5mm do sróby 12mm na koniec spróbuj gwintować 1 gwintownikiem.. powinno sie udac... chyba ze mocno tam dawałes tym przecinakiem.... to zostaje ciąć blache....
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
lub kupić (pożyczyć) dobre wykretaki nawiercić i spróbować wykręcić bez cięcia!Karol G60 pisze:rozumiem ze z tyłu sie ci urwała tak? jeśli masz dobre wiertło to i sróbe 12.9 wywiercisz w niej otwór tylko trzeba wiedziec jak.... wierc wiertłem na poczatku 3-4 mm dobrze je naostrz i chłodz co pare sekund w wodzie.... potem wiertłem wiekszym i znów chłodz je i ostrz .. na koniec wiertłem bodajże 10.5mm do sróby 12mm na koniec spróbuj gwintować 1 gwintownikiem.. powinno sie udac... chyba ze mocno tam dawałes tym przecinakiem.... to zostaje ciąć blache....
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
wiertla tytanowe sa dobre do takich rzeczy. radzil bym ci zebys takie kupil lub pozyczyl. do tego dobre wykretaki i powinienes odkrecic. zaczynaj od malego wiertla i pozniej wiekszym
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie jeden raz miałem tego typu problemy, nie tylko w samochodach...
Zazwyczaj jak się śruba ukręciła to tak że ani nie wystawała, ani też nie była schowana ...
Zawsze dawałem większą nakrętkę, przykładałem do pozostałości śruby i ją przyspawałem i zalewałem środek tej nakrętki ... i po jakimś czasie się siłowałem i odkręcałem
I jak narazie tylko jeden raz mi się to nie powiodło i musiałem rozwiercać tak jak Karol G60 to opisał
Zazwyczaj jak się śruba ukręciła to tak że ani nie wystawała, ani też nie była schowana ...
Zawsze dawałem większą nakrętkę, przykładałem do pozostałości śruby i ją przyspawałem i zalewałem środek tej nakrętki ... i po jakimś czasie się siłowałem i odkręcałem
I jak narazie tylko jeden raz mi się to nie powiodło i musiałem rozwiercać tak jak Karol G60 to opisał
Ostatnio zmieniony sob kwie 24, 2010 18:37 przez Fox_00, łącznie zmieniany 1 raz.
podobnie miałem w mk3 przednia śruba wachacza wkręcana w sanki ukręciła się, pomogło dospawanie nakrętki no i grzanie palnikiem do czerwoności, kwiczała jak diabli i wykręciłem:)Fox_00 pisze:Zawsze dawałem większą nakrętkę, przykładałem do pozostałości śruby i ją przyspawałem i zalewałem środek tej nakrętki ... i po jakimś czasie się siłowałem i odkręcałem
GT17/20 AJM+/ASZ+ Alu 18" Gwint FK, and more.. zapraszam :)No Smoke No Fun - TDI Rulez :D
Stage 1 DONE - 167Ps@404Nm
Stage 2 DONE - 195Ps@424Nm
viewtopic.php?f=89&t=276520
Stage 1 DONE - 167Ps@404Nm
Stage 2 DONE - 195Ps@424Nm
viewtopic.php?f=89&t=276520