bak paliwa odpowietrznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
bak paliwa odpowietrznik
Cześć!
Moja golfinka jest chora (((
Pojechałem w niedziele na stacje wkładam rurke od dystrybutora nalewam i odrazu Ciach ! i kałuza na ziemi - nalewam powoli - rura zachowuje sie tak jak by była zapchana ! - musze bardzo bardzo bardzo wolno nalewac by wlac głupie 5 Litrów w około 5 minut.
Samochód był u mechanika zdjeli bak i odpowieczyli coś tam wśrodku - ale nie nalewali paliwa,
ja pojechalem na stacje i znowu to samo ( Mechanik mi powiedział, że po naprawie nie nalewali paliwa na stacji wiec jedynie co może być to ten wlot w do baku w który wkłada się pistolet od dystrybutora. - z boku z lewej strony zauwazylem taki bialy jak gdyby rurke która tak śmiesznie odstawała do zewnątrz samochodu - to jest zdaje się ten odpowietrznik, który jest zapachy Czy to jest cześć ruchoma ? czy nei ? bo koleś wział mi obok wkręcił jakąś srube by to unieruchomić i teraz jest ta rurak tak bardziej równolegle skierowana względem boku samochodu.
co tu robic ?? czy to ma sie ruszać czy też nei ? i czy ten wlew można oddzielić od baku - i przeczyścić jakoś ?
czy do golfa varianta bedzie ten samo zbiornik co do zwyklego golfa ?? (oczywiscie wszystko w dieslu) ???
Moja golfinka jest chora (((
Pojechałem w niedziele na stacje wkładam rurke od dystrybutora nalewam i odrazu Ciach ! i kałuza na ziemi - nalewam powoli - rura zachowuje sie tak jak by była zapchana ! - musze bardzo bardzo bardzo wolno nalewac by wlac głupie 5 Litrów w około 5 minut.
Samochód był u mechanika zdjeli bak i odpowieczyli coś tam wśrodku - ale nie nalewali paliwa,
ja pojechalem na stacje i znowu to samo ( Mechanik mi powiedział, że po naprawie nie nalewali paliwa na stacji wiec jedynie co może być to ten wlot w do baku w który wkłada się pistolet od dystrybutora. - z boku z lewej strony zauwazylem taki bialy jak gdyby rurke która tak śmiesznie odstawała do zewnątrz samochodu - to jest zdaje się ten odpowietrznik, który jest zapachy Czy to jest cześć ruchoma ? czy nei ? bo koleś wział mi obok wkręcił jakąś srube by to unieruchomić i teraz jest ta rurak tak bardziej równolegle skierowana względem boku samochodu.
co tu robic ?? czy to ma sie ruszać czy też nei ? i czy ten wlew można oddzielić od baku - i przeczyścić jakoś ?
czy do golfa varianta bedzie ten samo zbiornik co do zwyklego golfa ?? (oczywiscie wszystko w dieslu) ???
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja mialem podobny problem-lalem ON i po 10 l przelewalo sie juz a wskaznik pokazywal 1/2 lub 2/3 baku...
wskaznik na szafie byl oki-odpowietrzalnik nie...
popchnalem go i po bolu...
teraz moge lac juz do pelna!!
pzdr
wskaznik na szafie byl oki-odpowietrzalnik nie...
popchnalem go i po bolu...
pzdr
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
Odpowietrznika nie trzeba popychac podczas tankowania, wrecz nie powinno sie tego robic. Swoja droga to zakrecajac korek odpowietrznik sie wciska i jest "ppchniety" caly czas...Johny1984 pisze:popchnalem go i po bolu...
http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?84,0
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja rozumiem ze odpowietrznik to taka rurka znajdujaca sie z lewej strony dziury wlewowej. Jeśli tak to moj mechanik wkrecil srube w ten sposob by ten odpowiecznik a w zasadzie jego lepek byl bardziej oddalony od boku pojazdu - usztywnił go na sztywno
to dobrze czy nei ?? bo moze podczas nalewania ten łepek wlasnie powinien być skierowany bardziej w moją strone !??
to dobrze czy nei ?? bo moze podczas nalewania ten łepek wlasnie powinien być skierowany bardziej w moją strone !??
Swoja droga niektorzy po nalaniu pelnego baku (55l) odpowietrzaj bak ta "rurka" i wchodzi wtedy dodatkowo kilka litrow... Wykorzystuje sie w ten sposob przestrzen na temperaturowe rozszerzanie sie paliwa.
[ Dodano: Pią Kwi 07, 2006 15:29 ]
[ Dodano: Pią Kwi 07, 2006 15:29 ]
Ok, powodzenia.zulik pisze:zobacze jak skoncze prace - i się odezwe ! w poniedzialek
No wlasnie jak jest zamkniety - tak samo jakbys nacisnal ten cyngiel.
Dlatego tez zastanawia mnie jedna rzecz. Jak u Ciebie jest caly czas wcisniety to nie powinien sie zapowietrzac, ale licho wie ??..
Z drugiej strony jak tak jest to urzadzone to moze jednak do tankowania od powinno to odchodzic do zewnatrz - czyli tak jak jest normalnie...
Dlatego tez zastanawia mnie jedna rzecz. Jak u Ciebie jest caly czas wcisniety to nie powinien sie zapowietrzac, ale licho wie ??..
Z drugiej strony jak tak jest to urzadzone to moze jednak do tankowania od powinno to odchodzic do zewnatrz - czyli tak jak jest normalnie...
Ostatnio zmieniony pt kwie 07, 2006 18:08 przez inek01, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
juz sie dowiedzialem od pepevw:
wcisniety -otwarte gardlo doodpowietrzenia
wystajcy - zamkniete -------//---------
a jesli chodzi o tankowanie do pelna to niezawsze bak odpowietrzy sie prawidlowo...
u mnie np.cos sie z nim popie***
druga sprawa jest taka,ze czasem gliceryna robi korek w baku (mialem ten nieciekawy zaszczyt) jak jest malo paliwa...
pzdr
wcisniety -otwarte gardlo doodpowietrzenia
wystajcy - zamkniete -------//---------
a jesli chodzi o tankowanie do pelna to niezawsze bak odpowietrzy sie prawidlowo...
u mnie np.cos sie z nim popie***
druga sprawa jest taka,ze czasem gliceryna robi korek w baku (mialem ten nieciekawy zaszczyt) jak jest malo paliwa...
pzdr
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].