Przetarta kierownica trójramienna - skóra
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przetarta kierownica trójramienna - skóra
Witam panowie.
Nie wiem czy temat w odpowiednim dziale jest ale zaryzykuję
Otóż mam problemik ze swoja kierownicą bo jej górna oraz lewa część dość mocno się przetarła, tzn ten lakier się przetarł i jest niemiłe uczucie podczas prowadzenia autka. Zamówiłem na allegro środek RENOSKÓR http://allegro.pl/item1011498974_farba_ ... _16ko.html oraz jakiś rozpuszczalnik również od tego gościa. Jeszcze nei dostałem przesyłki ale chciałem zapytać czy ktoś miał już z tym doczynienia? Jaki to daje efekt? Czy rzeczywiście daje? Czy są jakieś efekty uboczne po jakimś czasie? Pomyślałem że to może być dobre rozwiązanie póki nie dam kiery do ponownego obszycia... Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Czekam na opinie
Nie wiem czy temat w odpowiednim dziale jest ale zaryzykuję
Otóż mam problemik ze swoja kierownicą bo jej górna oraz lewa część dość mocno się przetarła, tzn ten lakier się przetarł i jest niemiłe uczucie podczas prowadzenia autka. Zamówiłem na allegro środek RENOSKÓR http://allegro.pl/item1011498974_farba_ ... _16ko.html oraz jakiś rozpuszczalnik również od tego gościa. Jeszcze nei dostałem przesyłki ale chciałem zapytać czy ktoś miał już z tym doczynienia? Jaki to daje efekt? Czy rzeczywiście daje? Czy są jakieś efekty uboczne po jakimś czasie? Pomyślałem że to może być dobre rozwiązanie póki nie dam kiery do ponownego obszycia... Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Czekam na opinie
poperam kolege-szkoda kasy na jakieś środki.nie wiem ile za to dałeś ale fachowe obszycie mysle za 150 zrobisz,albo jeszcze lepiej-na allegroszu sa kiery juz za 90 zeta w bardzo dobrym stanie.
[ Dodano: 03 Maj 2010 21:16 ]
właśnie patrzyłem i juz wiem ile to kosztuje .no to za 7 zł nowej skory nie zrobisz jak juz przetarta
[ Dodano: 03 Maj 2010 21:16 ]
właśnie patrzyłem i juz wiem ile to kosztuje .no to za 7 zł nowej skory nie zrobisz jak juz przetarta
- majma golf
- Mały gagatek
Kiery nowej nei kupie bo w tej mam airbag, nie będę się bawił w przekłądanie i cudowanie. na nowe obszycie narazie nie mam kasy, a za środek dałem 7 zł (35ml) to jest taki jakby lakier, zresztą zobaczcie w linku. A skóra nie jest przetarta dosłownie tylko jest ztarty w paru miejscach ten lakier który nadawał połysk skórze
[ Dodano: 03 Maj 2010 23:00 ]
Aha, i nie chodzi o to żeby kiea była nowa tylko poprostu tzrymało się ją wygodnie
[ Dodano: 03 Maj 2010 23:00 ]
Aha, i nie chodzi o to żeby kiea była nowa tylko poprostu tzrymało się ją wygodnie
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
mam znajomego ktory jest rzeczoznawca w przemysle skorzanym (ubrania,obuwie, tapicerki) zalatwil mi srodek (o gestej konsystencji) ktorym farbuje sie nowe skory. W moim przypadku byl to czarny przetarlem tym kiere mialem male przytarcia , zafarbowalo dobrze ale efekt utrzymal sie tylko przez pol roku. Na dniach bede ponawial zabieg. Z tym srodkiem z allegro bedzie pewnie podobnie. Zdjecia na aukcji widac ze robione na swiezo zaraz po malowaniu wiec, jak srodek wyschnie to sie juz tak super nie blyszczy
Witam ponownie Dzisiaj doszedł do mnie RENOSKÓR zakupiony na allegro i chciałbym powiedzieć że środek/lakier jest zajeb*sty! Efekt powalajacy! Chciałbym wam poniżej przedstawić zdjecia: 1 z przed malowania, 2 po nalozeniu farby i 3,4 po wyschnięciu farby. Kierownicy malowałem 3 razy. Chciałbym zarazem podkreślić że zdjęcia nie oddają efektu jaki widać na żywo! Jak za 6zł z groszami to naprawde nie warto dawać do obszycia jak można tak ładnie odnowić kiere. Komentujcie
Uploaded with ImageShack.us
W związku z zainteresowaniem "specjalistów" w sprawie przebiegu mojego autka piszę wyjaśnienie jeszcze raz bo co niektózy nie potrafią przeczytać tematu do końca. A wszystkim wróżbitą i jasnowidzą proponuje zająć się czymś bardziej pożytecznym. Faktycznie, kierownica na zdjeciu nie wyglada na ładną, powodem tego była wizyta samochodu u mechanika na początku maja, gdzie ten razem z swoimi pracownikami wymianiał mi rozrząd, płyny, oleje, tarcze, klocki, tuleje oraz linke hamulca recznego. Niestety musiał coś grzebać w środu, moze łapał się kierownicy i w rezultacie mi ją zabrudził, może jakimiś smarami lub tłuszczami, pewnie później próbował mi ją czyścić czyms i w rezultacie dość mocno mi kierownice zniszczył dlatego załozyłem ten tamet żeby dowiedzieć się jak naprawić kierę. No i na koniec chciałem dodać, że wytarcie po lewej strone gdzie nie ma praktycznie lakieru to jest już zdjęcie po odtłuszczeniu rozpuszczalnikiem - wiec logiczne że razem z tłuszczem, potem itp. zeszedł lakier. Kierownica przed wizytą u mechanika, miała znikome ślady użytkowania i byłą w bardzo dobrym stanie, była lekko tylko w lewym miejscu przetarta oraz na dole. Przebieg mam oryginalny i posiadam udokumentowana książeczkę serwisąwą z ASO w Niemczech. Pozdrawiam.
W związku z zainteresowaniem "specjalistów" w sprawie przebiegu mojego autka piszę wyjaśnienie jeszcze raz bo co niektózy nie potrafią przeczytać tematu do końca. A wszystkim wróżbitą i jasnowidzą proponuje zająć się czymś bardziej pożytecznym. Faktycznie, kierownica na zdjeciu nie wyglada na ładną, powodem tego była wizyta samochodu u mechanika na początku maja, gdzie ten razem z swoimi pracownikami wymianiał mi rozrząd, płyny, oleje, tarcze, klocki, tuleje oraz linke hamulca recznego. Niestety musiał coś grzebać w środu, moze łapał się kierownicy i w rezultacie mi ją zabrudził, może jakimiś smarami lub tłuszczami, pewnie później próbował mi ją czyścić czyms i w rezultacie dość mocno mi kierownice zniszczył dlatego załozyłem ten tamet żeby dowiedzieć się jak naprawić kierę. No i na koniec chciałem dodać, że wytarcie po lewej strone gdzie nie ma praktycznie lakieru to jest już zdjęcie po odtłuszczeniu rozpuszczalnikiem - wiec logiczne że razem z tłuszczem, potem itp. zeszedł lakier. Kierownica przed wizytą u mechanika, miała znikome ślady użytkowania i byłą w bardzo dobrym stanie, była lekko tylko w lewym miejscu przetarta oraz na dole. Przebieg mam oryginalny i posiadam udokumentowana książeczkę serwisąwą z ASO w Niemczech. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw cze 03, 2010 10:47 przez Gustav, łącznie zmieniany 3 razy.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- Pasik
- Grupa Dolny Śląsk!!
- Kontakt:
jestem w szoku, chyba zakupie sobie to i przedłużę żywotność mojej kiery )
ale niestety na całą tapicerke to już nie będzie takie latwe - oddaje do zakładu który się tym zajmuje
ale niestety na całą tapicerke to już nie będzie takie latwe - oddaje do zakładu który się tym zajmuje
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=81114Passat! :)
Wołga na FB - lajkować!!!
Golf mk3GT na części!PW!
Gas Grass or Ass - Nobody Rides for Free
Kom:604-341-885[/b]
Wołga na FB - lajkować!!!
Golf mk3GT na części!PW!
Gas Grass or Ass - Nobody Rides for Free
Kom:604-341-885[/b]