Środek do bladych plastikow?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kiler pisze:Black Trim Wax - dobre czernidło, daruj sobie preparaty w spreju. Looknij też tu, tu i tu ...
Pozdr .
dokladnie.. bylo bylo bylo.. nie stosuj nic typu plak do tapicerek itp !! tylko czernidlo... a najlepiej polakierowac od nowa
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W swoim poprzednim samochodzie kupilem kilka matowych czarnych sprayow (naprawde niewielkie pieniadze), umylem zderzaczki, zmatowilem papierkiem potem przemylem rozpuszczalnikiem i pomalowalem je tymi sprayami, zaciekow zadnych nie zrobilem a zderzaczki wygladaly jakby z tasmy produkcyjnej zeszly .... jak oryginal
no wlasnie to to co odradzam... czyli srodki tluste jak spraye do tapicerek i olej!!! to lapie kurz i jest gorzej niz bylo po jakims czasi .. mozna sie upaprac itp.. nie polecam!rafi1985 pisze:a ja kiedys ozywilem zderzaki(w maluchu ) zwyklym olejem do silnikow i efekt byl super, czarne zderezaki jak noc normalnie
http://www.mapet-TUNING.com
Może miał zatłuszczone, brudne albo wilgotne zderzaki? Ja przed użyciem po prostu porządnie umyłem.Kiler pisze: ... Mówisz o tym środku co ja ...? Może go nie roztarłeś
Inna sprawa, że to zależy, czego się oczekuje. To chyba jasne, że czernidło nie daje takiego efektu jak porządne lakierowanie. Ale z drugiej strony, jak na tę śmieszną ilość roboty i niewielkie koszty w porównaniu do efektu, ja osobiście jestem zadowolony.
Pozdro
- michal_wroc
- kung-fu
ja kiedys uzywalem czernidla za 7zl nie pamietam jak sie dokladnie nazywalo w kazdym razie efekt byl niezly utrzymywalo sie okolo miesiaca na samochodzie w dobrym stanie gdzie samochod zaliczal ze 3 mycia. czarnidlo bylo w takiej tubce jak pasta do butow z gabeczka...
a potem pomalowalem wszystkie listwy, zderzak, progi i lotke w kolor nadwozie i jest przepieknie - takie rozwiazanie polecam zamiast babrac sie w czernidelko
a potem pomalowalem wszystkie listwy, zderzak, progi i lotke w kolor nadwozie i jest przepieknie - takie rozwiazanie polecam zamiast babrac sie w czernidelko
witam .kupilem Black Trim Wax ale mam pytanie dotyczace czym najlepiej go rozprowadzac na zderzakach,bo nie ma w komplecie zadnej gabki itp. Rozprowadzalem to stara szczotka do zebow :] a jak wyschlo to wypolerowalem szmatka , zajelo mi to jakies 2 godziny ,uff. Dajcie jakis sprawdzone metody bo nie moge uwierzyc ze komus to 5 min zajelo.
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wyglada idealnieKiler pisze:Nieźle . Ja rozprowadzam miękką szmatką, wcieram, masuję , a po czasie, jak dobrze wyschnie, lekko poleruję...mnich pisze: Rozprowadzalem to stara szczotka do zebow :]
Efekt...
Pozdr .
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<