zawór recyrkulacji spalin w 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: zawór recyrkulacji spalin TDI 1Z
flog pisze:Jak w temacie interesuje mnie zawór recyrkulacji spalin tzw.EGR a konkretnie miejsce w jakim sie znajduje. Wyczytałem gdzies w necie ze kolo miał podobny problem w 1Z jak ja czyli muł jak zimny i nie ma siły jechac. Vag nie wykrywa błedu auto lata 180 wiedz przepływaka tez okej. Napisał ze po wyczyszczeniu tego zaworu jak reka odjoł i jest git wiedz koledzy gdzie jest ten zawór??
Pozdrawia
A wiesz jak go ściągnąć i wyczyścić a potem założyć ponownie ??
Bo może profilaktycznie można to zrobić wcześniej....
Pozdro
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
chodzi ci o ten zawór ?flog pisze:Jak w temacie interesuje mnie zawór recyrkulacji spalin tzw.EGR a konkretnie miejsce w jakim sie znajduje. Wyczytałem gdzies w necie ze kolo miał podobny problem w 1Z jak ja czyli muł jak zimny i nie ma siły jechac. Vag nie wykrywa błedu auto lata 180 wiedz przepływaka tez okej. Napisał ze po wyczyszczeniu tego zaworu jak reka odjoł i jest git wiedz koledzy gdzie jest ten zawór??
Pozdrawia
jezeli ten
to ja to przerabialem, odkrec zawor wyjmij rozruszaj oske ktora porusza membrama ja moczylem to w nafcie przez chwile, rozruszalem recznie i pomoglo
ale.... wyczysc rozruszaj jeszcze ten zawor (puszka podcisnieniowa) napisz czy pomoglo !
Tak jest to ten zawór zdj.1 nr.1 i mam pytanko czy wymieniałes uszczelki jak czysciłes bo ja chciałem zakupis ale nigdzie nima. I czy duzo roboty z tym cudem, a u Ciebie podobne obiawy były jka u mnie
co miałes na mysli piszac " mozna to zrobic wczesniej"??Razal pisze:Bo może profilaktycznie można to zrobić wcześniej....
-------> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=470113&start=28 <-------
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no wyczyscic to zawsze mozna wczesniej - zanim juz sie wysypieflog pisze:Tak jest to ten zawór zdj.1 nr.1 i mam pytanko czy wymieniałes uszczelki jak czysciłes bo ja chciałem zakupis ale nigdzie nima. I czy duzo roboty z tym cudem, a u Ciebie podobne obiawy były jka u mnieco miałes na mysli piszac " mozna to zrobic wczesniej"??Razal pisze:Bo może profilaktycznie można to zrobić wcześniej....
moze profilaktycznie mozna go przeczyscic ???
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie powinno sie nic stac z uszczelkami a jezeli juz cos ... dorobisz sobie sam z klingieritu taki papier uszczeklowy dostepny w kazdym motoryzacyjnym i kazda grubosc wiec smialo wyciagaj imbus jak pamietam 8.flog pisze:Tak jest to ten zawór zdj.1 nr.1 i mam pytanko czy wymieniałes uszczelki jak czysciłes bo ja chciałem zakupis ale nigdzie nima. I czy duzo roboty z tym cudem, a u Ciebie podobne obiawy były jka u mnieco miałes na mysli piszac " mozna to zrobic wczesniej"??Razal pisze:Bo może profilaktycznie można to zrobić wcześniej....
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
mnie cos podkusilo na czysczenie (chyba to bylo EGR) to cos nad turbosprezarka. idzie do tego wezyk podcisnienia i jest na kolektorze wydechowym.
Otoz po wyczyszczeniu i zmontowaniu wszystkiego auto sie zmulio i nie chcialo jechac, sprezarka pompowala ale od ok 1.5 tys obr. myslalem ze mi przeplywka padla bo po jej odlaczeniu jakos lepiej i rowniej sie jechalo.
Rozebralem jeszcze raz EGR i okazalo sie ze ten tloczek zostal lekko wcisniety (czytaj uchylony przeplyw) i nie wrocil sam na swoje miejsce. Przesunalem go spowrotem tak zeby zamknac zmontowalem i odrazu auto smiga lepiej.
Otoz po wyczyszczeniu i zmontowaniu wszystkiego auto sie zmulio i nie chcialo jechac, sprezarka pompowala ale od ok 1.5 tys obr. myslalem ze mi przeplywka padla bo po jej odlaczeniu jakos lepiej i rowniej sie jechalo.
Rozebralem jeszcze raz EGR i okazalo sie ze ten tloczek zostal lekko wcisniety (czytaj uchylony przeplyw) i nie wrocil sam na swoje miejsce. Przesunalem go spowrotem tak zeby zamknac zmontowalem i odrazu auto smiga lepiej.
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
chyba mam to samo
[ Dodano: Czw Kwi 27, 2006 21:42 ]
autko chodzilo jak marzenie przez dluższy czs a mół od dzisiaj ,byłem u mechanika podłaczył pod kompa i powiedzial ze przepływomierz albo ten czujnik podciśnienia co jest koło niego
ale chyba wyczysze ten EGR
[ Dodano: Czw Kwi 27, 2006 21:48 ]
tyle tylko ze moje jezdzi do 120km/h jak macie rady co zrobic todawajci biore garsciami bo takim mulem sie nie chce jezdzic
[ Dodano: Czw Kwi 27, 2006 21:42 ]
autko chodzilo jak marzenie przez dluższy czs a mół od dzisiaj ,byłem u mechanika podłaczył pod kompa i powiedzial ze przepływomierz albo ten czujnik podciśnienia co jest koło niego
ale chyba wyczysze ten EGR
[ Dodano: Czw Kwi 27, 2006 21:48 ]
tyle tylko ze moje jezdzi do 120km/h jak macie rady co zrobic todawajci biore garsciami bo takim mulem sie nie chce jezdzic
MANIEK
co przerobić w 1Z żeby chodził jak b....
co przerobić w 1Z żeby chodził jak b....
Ja opstawiam przepływke na 99%vwolf pisze:tyle tylko ze moje jezdzi do 120km/h jak macie rady co zrobic todawajci biore garsciami bo takim mulem sie nie chce jezdzic
[ Dodano: 2006-04-28, 18:40 ]
A wracajac do tematu mysłałem ze przepływka padła ale polecono mi ja wyczyscic szprejem do czyszczenia gazników wiecie ze pomogło auto po prostu sie odmuliło i zap**ala jak wsciekłe . Po wyjeciu przepływki miałem na niej towot uwierzycie bo ja nie mogłem. Nie wiem co Helmut robił z tym autem
-------> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=470113&start=28 <-------
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam wszystkich kolegówflog pisze:Jak w temacie interesuje mnie zawór recyrkulacji spalin tzw.EGR a konkretnie miejsce w jakim sie znajduje. Wyczytałem gdzies w necie ze kolo miał podobny problem w 1Z jak ja czyli muł jak zimny i nie ma siły jechac. Vag nie wykrywa błedu auto lata 180 wiedz przepływaka tez okej. Napisał ze po wyczyszczeniu tego zaworu jak reka odjoł i jest git wiedz koledzy gdzie jest ten zawór??
Pozdrawia
mam pytanie???
jak sie czysci zawór EGR bo czytam wszedzie i nie moge znalesc jak sie go rozkreca a boje sie z nim robic bo nigdy tego nie robilem.
nie mam mocy w golfie wyczyscilem przepływke poprawilo sie tylko na jeden dzień i znów jest mala moc. bylem tez na kąputerze i nie mam żadnych błedów wszystkie czujniki sa dobre i dziuałaja bdb.
Slyszalem ze ten zawór EGR sie lubi wieszac a wiec prosze o pomoc u włascicieli Golfów jak mam ten zawór wyczyscic.
prosze o odp na foróm lub na gg.
gg--------- 10417878
z góry dziekuje
BUGIER1
http://www.vw-passat.pl/index.php?optio ... 1&Itemid=9 tu masz wszystko krok po kroku ogolnie prosta sprawa ja juz to kiedys robilem
To pojedź jeszcze raz na ten komputer i niech zlogują auto dynamicznie czyli w czasie jazdy , kanały 003 008 011 ,mateusz19881 pisze: bylem tez na kąputerze i nie mam żadnych błedów wszystkie czujniki sa dobre i dziuałaja bdb.
czytając tylko błędy których u ciebie nie ma nie znajdziesz przyczyny , no chyba ze pokolei bedziesz wszystko wymieniał na chybił-trafił
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]