sprzęgło ..drga!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
sprzęgło ..drga!!
witam!
auto mam mk4 1,9tdi axr. i mam taki problem ,mianowicie jak wciskam sprzęgło gdy silnik pracuje to czuje na pedale drganie (prace silnika)...jest to troche dziwne w innych autach to jest nie wyczówalne lub bardzo nie wiele , u mnie jest to dosc mocno wyczówalne... generalnie autko chodzi dobrze sprzegło nie slizga . ...wiec co to moze byc ??? poduszka pod skrzynia lub silnikiem ?? czy sprzegło do wymiany ??? co myslicie o tym ?? dzieki
auto mam mk4 1,9tdi axr. i mam taki problem ,mianowicie jak wciskam sprzęgło gdy silnik pracuje to czuje na pedale drganie (prace silnika)...jest to troche dziwne w innych autach to jest nie wyczówalne lub bardzo nie wiele , u mnie jest to dosc mocno wyczówalne... generalnie autko chodzi dobrze sprzegło nie slizga . ...wiec co to moze byc ??? poduszka pod skrzynia lub silnikiem ?? czy sprzegło do wymiany ??? co myslicie o tym ?? dzieki
-
- Ma gadane
witam!!WWE Bąbel pisze:poczytaj sobie o dwumasie tam bedzie troche opisane... prawdopodobnie to wina dwumasu i dlatego czuc bicie na pedale
no poczytałem troche o tym dwumasie. ...drogi interes troche.
ale czy to napewno dwumas ??? jak upewnic sie w 100%???
i czy inwestowac ...bo jak narazie auto jezdzi dobrze nic mu nie dolega oprócz tego bicia na pedale,,,,,
i jeszcze jedno ..czy wymieniac wszystko ??? czy sam dwumas ??
i jaka firme polecacie ??
dzieki za odpowiedz
Kope pieniedzy masz ? ja z drgajacym pedalem jezdze caly czas i nic sie nie dzieje, sprzeglo nie slizga ani troche
[ Dodano: 13 Maj 2010 19:42 ]
aa i podam jeden przyklad Fiat Doblo rok prod 2008 przejechane 30 tys pedal od sprzegla tez drga
[ Dodano: 13 Maj 2010 19:42 ]
aa i podam jeden przyklad Fiat Doblo rok prod 2008 przejechane 30 tys pedal od sprzegla tez drga
Ostatnio zmieniony czw maja 13, 2010 19:42 przez sklejku, łącznie zmieniany 1 raz.
To zapozyczone z innego Forum "moim zdaniem nie ma się czym przejmować - to zjawisko zaobserwowałem już w kilku autach włącznie z moim Passatem. Wczoraj odbierałem nowego Mercedesa Sprintera z salonu do firmy - ma taki sa efekt, powiem nawet że dużo bardziej odczuwa się pulsowanie niż np. w moim Passacie. O autach grupy VAG nie wspomnę. Wysoko biorące sprzęgło i lekkie drżenie pedału nie musi od razu oznaczać że trzeba zmieniać sprzęgło, a co gorzej dwumasę - takie moje zdanie.
Pozdrawiam "
Tak dla uspokojenia ... mam nadzieje ze warna za to nie dostane
Pozdrawiam "
Tak dla uspokojenia ... mam nadzieje ze warna za to nie dostane
Ostatnio zmieniony czw maja 13, 2010 19:53 przez sklejku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane