Obudowa - tak zgadzam się, zamienne są produkty VDO.greg pisze:no nie do końca masz racjęi wprowadzasz ludzi wbłąd - bo to ze pasują do obudowy golfa 4 to prawda ale do obudowy VDO + do tego będzie jeszcze problem z przekłamaniem prędkosci licznika (inny mnożnik - można próbować dopasować eeprom ale tu różnie bywa)tjwasiak pisze:(zegary od Passata wymagają wymiany obudowy na tą od Golfa).
Przekłamanie prędkości licznika? A wiesz jakie jest w seryjnych licznikach Golfa IV? Poza tym na to jest metoda... Taka która powoduje pojawienie się cyfry 0 na końcu kodowania.
A liczniki od 1,4 też często się nie przekodowują na wartości dla innych aut... I co wtedy? Rycie softu... Z jeszcze mniejszym prawdopodobieństwem sukcesu.greg pisze:aha tjwasiak, nie ma racji bo licznik 1,4 nadaje się tylko skala prędkościomierza bedzie do 220 i musiz zmienic kodowani elicnzika (ostatnia cyfra) - czasem w licnzikach z 1,6-1,8 nie da się zmienic cyfry na auto 1,4
[ Dodano: 11 Maj 2010 16:09 ]
Z Golfowych liczników (1Jx) szukaj z końcówką 2A, 5A lub 6A. Z Passatowych bez literki (bo A to diesel w Passacie).Pablo Corrado pisze:Jeszcze jedno pytanie uzupełniające do moich poprzednich :
Zakładając, że nie biorę pod uwagę licznika od 1,4 ( zakres obrotów i prędkość do 220 ), to muszę szukać zegarów z końcówką numeru xxx 920 x2(4)y A (lub AX) ???
Mając auto IMMO3 musisz założyć IMMO3. Mając auto IMMO2 możesz założyć IMMO2 albo IMMO3. Z numeru zestawu wskaźników wnioskuję że masz auto IMMO2.Pablo Corrado pisze:Gdzie Y to oznaczenie IMMO, ale w moim przypadku nieistotne, tak? ( mając IMMO 3, mogę założyć IMMO 2 ? bez żadnych negatywnych konsekwencji ? )
Tak, przy czym ja osobiście wolałbym licznik VDO niż Bosch/Motometer.Pablo Corrado pisze:Np móglbym kupić te ? :
http://allegro.pl/item1028199317_golf_i ... _immo.html
[ Dodano: 11 Maj 2010 16:11 ]
Z tego co wiem, jeśli auto ma IMMO2 można zakładać zegary IMMO2 lub IMMO3. Nie wymaga to żadnych adaptacji - tak przynajmniej jest w innych A3, Golfach itp.TheBiSHoP pisze:zegary 99 mają immo2, a zegary 2000+ mają już immo3. Elsa twierdzi że adaptacją można w nich dostosować wersję immo do wymaganej przez auto, ale nie sprawdzałem tego w praktycegreg pisze:nie mam dostępu do licznika z 99 żeby stwierdzić jakie ma immo -