martinezz123, Gdy te wszystkie elektronarzędzia będzie musiał zakupić To lepiej niech podjedzie do mnie i dam mu gratismartinezz123 pisze:potrzebna ci będzie wiertarka , kawałek blachy i nożyce albo szlifierka kątowa i tyle
EGR out - wrazenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Rafał 21 pisze:martinezz123, Gdy te wszystkie elektronarzędzia będzie musiał zakupić To lepiej niech podjedzie do mnie i dam mu gratismartinezz123 pisze:potrzebna ci będzie wiertarka , kawałek blachy i nożyce albo szlifierka kątowa i tyle
ja też bym mu dał , albo zrobił ale on zadaleko mieszka chyba że mu się nie śpieszy to na vwmanie mu wezmę jak będę jechał
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
albo wykasowac to programem przy okazji chip tuningu i go zaślepić albo ograniczyc jego działanie vagiem, wchodzisz engine/login/12233/adaptacje/03 i dać wartośc na maxa i saveczarek691 pisze:Koledzy może ktoś podpowie jak wyłączyć EGR w AVF, zaślepiłem wężyk by sprawdzić czy ECU to wyłapie, max 1h jazdy i check engine świeci, słyszałem że lepiej ograniczyć tylko jego działanie, proszę o podpowiedz jak się wywala EGR i ogranicza w systemie.
to odłącz n18... samo zaślepienie nic nie da
Ostatnio zmieniony sob maja 15, 2010 17:50 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
... i jeździj w trybie awaryjnym non stop
Typowe programowe wyłączenie EGRu (1 mapa) w nowszych autach (Euro 3) nie pomoże na fizyczne problemy z pracą układu. Układ musi być sprawny, bo inaczej tak czy inaczej będą błędy. Jest na to trochę inny sposób, ale na dziesiątki plików które przeglądałem widziałem go zaledwie 2, czy 3 razy.
Muszę jednak przyznać, że w niektórych AVFach nie pomaga nawet modyfikacja 3 map - po przekroczeniu 3000 obrotów potrafi wypluć na zegary Abgas Werkstatt, mimo że auto jedzie normalnie i nie rejestruje błędu w ECU.
Typowe programowe wyłączenie EGRu (1 mapa) w nowszych autach (Euro 3) nie pomoże na fizyczne problemy z pracą układu. Układ musi być sprawny, bo inaczej tak czy inaczej będą błędy. Jest na to trochę inny sposób, ale na dziesiątki plików które przeglądałem widziałem go zaledwie 2, czy 3 razy.
Muszę jednak przyznać, że w niektórych AVFach nie pomaga nawet modyfikacja 3 map - po przekroczeniu 3000 obrotów potrafi wypluć na zegary Abgas Werkstatt, mimo że auto jedzie normalnie i nie rejestruje błędu w ECU.