Dane techniczne, silniki, VIN dekoder, kody wyposażenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
HEJ WSZYSTKIM!
Ja mam silniczek 1.3 z katalizatorem NZ '91 o mocy 40 kW, ale był też taki silniczek 1.3 bez kata SC który miał 47 kW, a z tego co wyczytałem i wypatrzyłem w książce "obsługa i naprawa vw golf 1.1, 1.3, 1.6d, 1.6td" wynikało by że te silniki różniły sie tylko układem wydechowym (katalizato lub jego brak - i inne rury i tłumiki)
CZY TO ZNACZY żE GDYBYM ZMIENIł CAłY UKłAD WYDECHOWY TO MIAłBYM TE 7 Kw WIęCEJ? BO COś MI SIE TO NIE WIDZI.
Ja mam silniczek 1.3 z katalizatorem NZ '91 o mocy 40 kW, ale był też taki silniczek 1.3 bez kata SC który miał 47 kW, a z tego co wyczytałem i wypatrzyłem w książce "obsługa i naprawa vw golf 1.1, 1.3, 1.6d, 1.6td" wynikało by że te silniki różniły sie tylko układem wydechowym (katalizato lub jego brak - i inne rury i tłumiki)
CZY TO ZNACZY żE GDYBYM ZMIENIł CAłY UKłAD WYDECHOWY TO MIAłBYM TE 7 Kw WIęCEJ? BO COś MI SIE TO NIE WIDZI.
- nikoo
- Mały gagatek
- Kontakt:
no dobra poczytalem owa tabelke i dalej nic z tego nie wiem
Mam Gofera III '94r GTI 2.0 na wielopunkcie, czy ktos moze mi powiedziec jakie mam oznaczenie silnika???????
PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam Gofera III '94r GTI 2.0 na wielopunkcie, czy ktos moze mi powiedziec jakie mam oznaczenie silnika???????
PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oszczedzaj gardlo - NIE KRZYCZ "JAZDA" !! -------------------------------------------------->www.dj-niko.info
mozesz miec KR albo PL zalezy czy masz katalizator czy tez niepucek007 pisze:ja mam golfa 2 1,8 gti DOHC 16 v jakie mam oznaczenie silnika bo nie moglem se poradzic tam na pierwszym linku:))) pozdrawiam
Ja natomiast chcialbym sie dowiedziec o jakim oznaczeniu najlepiej kupic silnik 2.0 GTI od MK3, mam zamiar zrobic swapa ale niewiem ktory silnik 2.0 bedzie najlepszy
Pozdro i mam nadzieje ze ktos mi pomoze
[url]http://vwbits.com[/url]