szybkie pytanko:
* czy sam moge wymienić oring na ośce od dźwigni gazu na pompie??
* czy sie nic nie przestawi???
pytam sie bo patrzyłem w swojej starej pompie i :
*widzałem, że można to zrobić na aucie.
* niestety trzeba ściągać dekiel z pompy (jest tam tylko cięgno od gazu i sprężynka)
* no i niestety najważnieszy powód fachman z serwisu pomp powiedział,że auto na dwa dzionki w odstawkę i 200PLN!!!!!!!!
ORING W POMPIE WTRYSKOWEJ pyt. najlepiej do fachowców
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
znajomy dobry mechanik powiedzial mi ze mam jechac do "pompkarza" i on sie za pompe nie bierze. nie trzeba sciagac pompy, wystarczy rozebrac gore. w diesel service za taka usluge zawolali ode mnie 120zl i zajeloby to im 2 godz czasu. takie mam doswiadczenia w tym temacie. dopoki pompa nie leje ciurkiem to jezdze.
pozdro
pozdro
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
i tu jest wlasnie problem, gdyby nie to "ciegno i sprezynka" to sam bys to sobie spokojnie wymienil. Jezeli nigdy wczesniej nie rozbierales pompy to mozesz miec problem z ponownym poskladaniem, to sie troche niewygodnie mocuje na miejsce... W sensie trzeba wiedziec jak trafic z ta sprezynka na miejsce. Mysle ze jakbys pocwiczyl na doswiadczalnej pompie to bys to sam zrobil i nie sprawiloby to wtedy wiekszej trudnosci. Ale jak jesli nie czujesz sie na silach to lepiej poprostu jechac do pompiarza.hanti pisze:niestety trzeba ściągać dekiel z pompy (jest tam tylko cięgno od gazu i sprężynka)
Ale pamietam, ze byl ktos na forum kto robil to sam i twierdzil, ze to proste.
Sama wymiana oringu da Ci bardzo krótkotrwały efekt, wyciek paliwa spowodowany jest przeważnie wyrobieniem tulejki, i sama wymiana uszczelnienia niewiele daje. Należy najpierw wymienić tulejkę pokrywy następnie dotrzeć ośkę a dopiero później założyć nowy oring. Niestety taką operację wykona tylko fachowiec, powód? części, narzędzia, doświadczenie. Niestety w poprzednim aucie musiałem przerabiać ten temat i też wydawało mi się że wymiana oringu załatwi sprawę.
143@318 / 170@384 by Diagtronik