Przy spryskiwaniu szyby przedniej włącza się tylna wycieracz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Przy spryskiwaniu szyby przedniej włącza się tylna wycieracz
Mam takie pytanko. Czy jak spryskujecie u siebie przednią szybę, ale tak,że tylko delikatnie pociągniecie wajchę do siebie nawet takżeby nie spryskało to tez wam się włacza tylna wycieraczka?? Bo u mnie się ostatnio włacza i juz mnie to denerwuje :/ mógłby ktoś sprawdzić??
- tauka
- Kontakt:
No właśnie problem jest z tymi ibisowskimi Ale to nie jest tak, ze to się zawsze z tyłu wycieraczka załacza. Problem jest tylko przy delikatnym pociąganiu lub puszczaniu manetki. I tylko tak na granicy właczenia się spryskiwacza. Jak się wszystko szybko z normalnym tempem odbędzie, to szafa gra. Wycieraczka się nie włacza Muszę jutro rozebrać i sprawdzićbodzio_j pisze:tauka, o ile dobrze pamiętam to masz w planie wymianę manetek na ibisiowe. Wymień i problem zniknie
- mobisza i satyr
- Nowicjusz
- Kontakt:
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
też tak miałem. tam jest zaka blaszka wtopiona w plastik która podaje zalilanie. u mnie ta blaszka sie poluzowała i miałem ten sam problem przeczyściłem wszystko i skleiłem na "super klej " niestety po jakimś czasie wszystko zaczęło sie od nowa więc wymieniłem manetkę i mam spokójtauka pisze:Czy jak spryskujecie u siebie przednią szybę, ale tak,że tylko delikatnie pociągniecie wajchę do siebie nawet takżeby nie spryskało to tez wam się włacza tylna wycieraczka??
- tauka
- Kontakt:
Dziękuje wszystkim za pomoc. hanti, kwestia twojego rozwiązanie nie wchodzi w grę, bo po twoim opisie zabiegu wnioskuje, że masz auto przed 89 rokiem i nie masz awaryjnych w manetkach a tam jest inaczej rozwiązana kwestia spryskiwaczy.
Byłem na tym szrocie i wymienili mi manetki. Teraz wszystko gra jak trza. Ale już w domu po założeniu skapnąłem się, że wymienili mi tylko manetke od wycieraczek. I dali ją od mk3. A ta od kierunków została od ibizy. no i jest delikatny zonk w tej postaci, że golf ma manetki lekko chropowate, a ibiza gładkie. I troszke widać te różnicę. Ale już mi się nie chce tego rozbierać i za nimi jeździć...
Byłem na tym szrocie i wymienili mi manetki. Teraz wszystko gra jak trza. Ale już w domu po założeniu skapnąłem się, że wymienili mi tylko manetke od wycieraczek. I dali ją od mk3. A ta od kierunków została od ibizy. no i jest delikatny zonk w tej postaci, że golf ma manetki lekko chropowate, a ibiza gładkie. I troszke widać te różnicę. Ale już mi się nie chce tego rozbierać i za nimi jeździć...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zdejmij osłonę z klapy i zobacz co jest grane. Może tylko wężyk spadł. Czesto łamie sie końcówka plastykowa do której dochodzi wężyk. Można ją dokupić ale ciężko starą wyjąć. Można wkleić w starą ułamaną kawałek rurki polastykowej a do niej doczepić wężyk
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.