guma pod monowtryskiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
guma pod monowtryskiem
witam.mam male pytanko musze zmienic gume pod monowtryskiem bo mi auto zaraz wybuchnie tyle sie tam zbiera paliwa na kolektorze,ale polowa mechanikow mowi ze trzeba dac silikon przy skrecaniu a droga polowe ze niewolno bo sie bedzie skruszal ..... macie jakies pomysly.
a jeszcze jedno czy to moze wplywac na prace silnika poza samym wyciekiem czy tam moze lapac lewe powietrze?bo mam jakby lekko za male wolne obroty a w rp nie ustawie obrotow chyba ze potencjometrem na monowtrysku kiedys sie bawilem i wiecej szkody mozna zrobic krecac tam.jak podwyzszylem lekko obroty(lekko)to na zimnym niechcial zapalic:(
W zadnym razie nie ruszaj ustawienia potencjometru przepustnicy bo pochrzanisz ustawienia i silnik bedzie dostawał albo za ubogą mieszanke albo za bogatą. Łapanie lewego powietrza z peknietej gumy pod mono-wtryskiem ma zasadniczy wpływ na prace silnika na wolnych i srednich obrotach. Silnik może miec niestabilne wolne obroty, gasnąć na wolnych, dławic sie po wisnięciu gazu itp itd. Wymien gume i bedzie dobrze , koszt nie duzy i roboty nie wiele.