guma pod monowtryskiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

guma pod monowtryskiem

Post autor: Duber » ndz kwie 16, 2006 19:17

witam.mam male pytanko musze zmienic gume pod monowtryskiem bo mi auto zaraz wybuchnie tyle sie tam zbiera paliwa na kolektorze,ale polowa mechanikow mowi ze trzeba dac silikon przy skrecaniu a droga polowe ze niewolno bo sie bedzie skruszal ..... macie jakies pomysly.

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » ndz kwie 16, 2006 19:36

Wymienic gume pod wtryskiem i po robocie, zadne silikony, sama nowa guma musi uszczelnic sie z kolektorem i z wtryskiem!

Awatar użytkownika
Vasyl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Vasyl » ndz kwie 16, 2006 19:46

homsky pisze:Wymienic gume pod wtryskiem i po robocie, zadne silikony, sama nowa guma musi uszczelnic sie z kolektorem i z wtryskiem!
Dobrze mówi, dać mu wódki :D

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz kwie 16, 2006 19:51

a jeszcze jedno czy to moze wplywac na prace silnika poza samym wyciekiem czy tam moze lapac lewe powietrze?bo mam jakby lekko za male wolne obroty a w rp nie ustawie obrotow chyba ze potencjometrem na monowtrysku kiedys sie bawilem i wiecej szkody mozna zrobic krecac tam.jak podwyzszylem lekko obroty(lekko)to na zimnym niechcial zapalic:(

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » ndz kwie 16, 2006 20:01

W zadnym razie nie ruszaj ustawienia potencjometru przepustnicy bo pochrzanisz ustawienia i silnik bedzie dostawał albo za ubogą mieszanke albo za bogatą. Łapanie lewego powietrza z peknietej gumy pod mono-wtryskiem ma zasadniczy wpływ na prace silnika na wolnych i srednich obrotach. Silnik może miec niestabilne wolne obroty, gasnąć na wolnych, dławic sie po wisnięciu gazu itp itd. Wymien gume i bedzie dobrze , koszt nie duzy i roboty nie wiele.

Awatar użytkownika
GRIsha
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: GRIsha » ndz kwie 16, 2006 20:04

Oczywiście, że może łapać tą drogą lewe powietrze. I powtórzę to co radził Ci homsky - żadnego silikonu. Podstawka po to ma gumę, żeby uszczelniła odpowiednio

pozdr :pub:

Awatar użytkownika
Vasyl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Vasyl » ndz kwie 16, 2006 20:05

U mnie przed zmiana na nową palił nawet do 12 liter, takze musi to mieć wpływ na prace samego silnika, chociażby w sensie spalania, patrz (lewe powietrze).

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz kwie 16, 2006 20:06

z tym potencjometrem teraz to ja wiem wtedy nie pisalem na forum vw ale bawilem sie nim z podlaczonym miernikiem do silnika krokowego bo wedlug jego wskazan sie reguluje potencj.i nic to nie dalo ale dzieki za porade z guma

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”