Po wymianie uszczelki pali o połowę więcej gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie uszczelki pali o połowę więcej gazu
Niedawno mechanik wymieniał mi uszczelkę pod głowicą i klawiaturą. Od tego czasu pali mi o połowę więcej gazu. Jak normalnie palił koło 10litrów teraz spala 15. Nie wiem jak się sprawa ma na benzynie bo nie jeżdżę na niej. Nie wiem czy to mechanik mi coś spieprzył czy to zbieg okoliczności. Gdzie mogę szukać problemu?
pojeździj na benzynie bo pewnie masz rezregulowany gaz
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dodałbym jeszcze kontrolę ustawienia zapłonu bo jeśli miałeś jakieś przestawienie na wałku pośrednim to przy ustawieniu po znakach przez mechanika przestawił się zapłon. Na wałku pośrednim można prawie bezkarnie przestawić - prawie bo ustawienie zapłonu poleci ale nie grozi jakąś kolizją bo nie ma co:)
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jestem przekonany że to właśnie to. Mogę się założyć, że mechanikowi nie chciało się znaczyć ustawienia paska wałka pośredniego. /Jak sam wymieniałem uszczelkę pod głowicą też tego nie zrobiłem bo po prostu tam nie było dojścia/. Dostaje za dużo paliwa i ma zły skład mieszanki.Dodałbym jeszcze kontrolę ustawienia zapłonu
Nie dławi się tak, że trzeba parę razy przegazować żeby się wkręcił na obroty po chwilowym postoju np: na światłach? Jeśli tak to tylko potwierdzenie przestawienia zapłonu.
Dławić to sie nie dławi, ale jak przygazuję to słychać strzelenie z wydechu, a wcześniej tego nie miałem.xxMAXIMxx pisze: Nie dławi się tak, że trzeba parę razy przegazować żeby się wkręcił na obroty po chwilowym postoju np: na światłach? Jeśli tak to tylko potwierdzenie przestawienia zapłonu.
Dzisiaj po pracy to sprawdze, tylko jak to zrobić??