SKĄD WODA POD DYWANIKIEM W MK4????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jean_pierre
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jean_pierre » sob cze 12, 2010 09:16

Witam, ja mam podobny problem w swoim autku, przednie kanaliki w szyberdachu przeczyściłem - nie było większych problemów, wystarczy wyciągnąć te gumowe "cycki" odprowadzające wodę, które znajdują się pomiędzy zawiasami drzwi przednich i przeczyścić ( w moim przypadku były mocno zapchane błotem i odpływ był ograniczony) potem jak się włoży jakąś metalową linkę np grybości hamulca rowerowego w odpływ szyberdachu to wychodzi bez problemu jeśli są ściągnięte te gumowe "cycki". Teraz mała PODPOWIEDŹ - jak już porządnie wymyjecie te gumowe cycki i będziecie chcieli założyć z powrotem to włóżcie drucik w ten gumowy cycek żeby przy wkładaniu wszedł ponownie w niego plastikowy węrzyk odprowadzający wodę - to najprostrzy i najszybszy sposób, bez denerwowania się. Jeśli komuś zbiera się woda w bagarzniku w kole zapasowym to na tylnej klapie u góry sprawdźcie czy nie wyszedła wam gumowa uszczelka osłaniająca kable łącząca dach auta z tylną klapą u mnie wyskoczyła i przy większych ulewach amtedy spływała woda do bagarznika.
Ja mam tylko jeszcze pytanie do znawców tematu, gdzie znaleśc odpływy 2-ch pozostałych - tylnych rynienek w szyberdachu (bo podobno takie są).
Po przetkaniu przednich woda znacznie mniej się wdziera mi do auta, ale nadal jeszcze gromadzi się w miejscu tylnej prawej rączki pasażera przy podsuwitówce i spływa za nią na podłogę za tylnym fotelem :-(
Więc może ktoś podpowie dzie są pozostałe 2 odpływy z szyberdachu w MK4??? żeby tylko je przeczyścić, bez sciągania całej podsufitówki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”