Wykres z hamowni + logi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wykres z hamowni + logi
Witam dzis zostal mi wgrany program ale Panowie Tunerzy stwierdzili po logach ze przeplywka jest niesprawna , mam pytanie czy moge jakis czas jeszcze jezdzic na tej przeplywce czy raczej ona szkodzi silnikowi,druga sprawa wymienie przeplywke na nowa
czy wzrosnie mi moc w golfie km/Nm bo jak widac po wykresie ze od 3000 rpm zaczyna spadac moment obrotowy,tunerzy mi wyjasnili ze jak zalozne nowa przeplywke to dojdzie mi dodakowo pare koni a Nm powinien sie dluzej trzymac w poziomie
VW golf 1.9TDI AHF 110km 81kw
Ponizej zapodam wykres i log
http://img707.imageshack.us/i/logii.jpg/
http://img412.imageshack.us/i/wykresj.jpg/
Z gory Dziekuje za Odpowiedzi
czy wzrosnie mi moc w golfie km/Nm bo jak widac po wykresie ze od 3000 rpm zaczyna spadac moment obrotowy,tunerzy mi wyjasnili ze jak zalozne nowa przeplywke to dojdzie mi dodakowo pare koni a Nm powinien sie dluzej trzymac w poziomie
VW golf 1.9TDI AHF 110km 81kw
Ponizej zapodam wykres i log
http://img707.imageshack.us/i/logii.jpg/
http://img412.imageshack.us/i/wykresj.jpg/
Z gory Dziekuje za Odpowiedzi
- bradley
- Forum Master
Turbulum napedza sie wieeeeeki... I najpierw bym zaczal od tego aby pozniej moc patrzec na przeplywomierz, gdzie jak juz jest osiagniete wymagane cisnienie doladowania (~3200 obr/min) to ucina dawke.
Swoja droga, nalegales na program pomimo niesprawnego auta? Czy tak to sobie wgrali?
Swoja droga, nalegales na program pomimo niesprawnego auta? Czy tak to sobie wgrali?
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sie spytam... na ktorym biegu byl hamowany??? 2?? 3??? logi trwaja 8 sekund od 1000 do 4000 przy takich pomiarach kazdy wykres bedzie gladki, patrzac po logach widac ze cos jest zesrane, a przeplywka jest ostatnia rzecza o ktora trzeba sie martwic, jednak nie zmienia to faktu, ze :
a auto nie trzymajace seri nie powinno byc wirusowane (to serii nie trzyma do 3000)
b to jakis gotowiec i to slaby poteznie
c nawet z ta przeplywka idzie tak nadpisac program ze moc by byla... i to kolo 140 ps
d chyba trzeba poszukac czegos drozszego niz 500 pln :green_fuck:
reasumujac jestes z okolic zapraszam na porzadna diagnoze i naprawe auta...
a auto nie trzymajace seri nie powinno byc wirusowane (to serii nie trzyma do 3000)
b to jakis gotowiec i to slaby poteznie
c nawet z ta przeplywka idzie tak nadpisac program ze moc by byla... i to kolo 140 ps
d chyba trzeba poszukac czegos drozszego niz 500 pln :green_fuck:
reasumujac jestes z okolic zapraszam na porzadna diagnoze i naprawe auta...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
Egr i dolot czyszczony ubieglego lata,filtr powietrza Knechta wymieniany 7 tys km temu,kolega Evolution sugeruje ze program to gotowiec ja osobiscie nieslyszalem lub nieczytalem nic zlego o firmie ADT
Ostatnio zmieniony śr cze 16, 2010 23:27 przez MuaDib, łącznie zmieniany 1 raz.
za chwile zrobi sie z tego kłutniaMuaDib pisze:kolega Evolution sugeruje ze
Programu raczej nawet nie powinno być po pomiarze wstępnym na hamowni, a za to diagnoza powinna zostać postawiona. Powinieneś zapłacić powiedzmy 100-200zł i jechać do domu (mechanika)
To turbo to nie żadne GT2256 żeby tak słabo/późno wstawało, więc coś nie gra z osprzętem silnika, albo faktycznie taki program.
Jeżeli mają spore doświadczenie i wiedzą jak powinna seria wyglądać, jak dana turbina powinna dmuchać, to powinni ci byli powiedzieć co jest nie tak. Powiedzieli że przepływka - to pożycz od kogoś kto ma taką samą (jak masz możliwość) i jedź na bezpłatna korekte i ciekawe co wtedy wyjdzie
SCIROCCO 4 EVER D BEST!!
dzwonilem wlasnie do tunera i sie dogadalem ze jak wymienie przeplywke to moge podjechac na korekte,teraz to mi zostaje biec do sklepu i wydac 500zeta na przeplywke grrrr
wymienie przeplywke i zrobie korekte to sie odezwe z wykresem i logami
Pozdro
wymienie przeplywke i zrobie korekte to sie odezwe z wykresem i logami
Pozdro
Ostatnio zmieniony czw cze 17, 2010 10:48 przez MuaDib, łącznie zmieniany 1 raz.
- tyyyy, jakie 500złyMuaDib pisze:do sklepu i wydac 500zeta na przeplywke
http://www.moto.allegro.pl/listing.php/ ... &country=1
SCIROCCO 4 EVER D BEST!!