[GOLF MKIII] US Pink Floyd od DanonCN WRD na pokladzie
Moderator: G0 Karcio
W koncu golf zostal przewieziony w miejsce ktore zostalo stworzone specjalnie na potrzeby projektu :]
Przestuj w pracach spowodowany był maturą a pozniej przebudawa wjazdu i postawieniem garazu
Niestety pozniej trzeba bylo zakupic nowego dupowoza
Golf postawiony aktualnie na boku
Po ogledzinach podwozia okazuje sie ze nawet pozornie zdrowo wygladajaca 3-ka wcale taka nie jest coooo
W duzo miejscach wychodzi rdza, progi zmeczone gleba itd. rdza wylazi oczywiscie z pod mastyki.
Zapadla decyzja o wyczyszczeniu podwozia do golej blachy, aby nie bylo niespodzianek.
Trzoche to potrwa ale mysle ze warto to zrobic.
pozdr.
Przestuj w pracach spowodowany był maturą a pozniej przebudawa wjazdu i postawieniem garazu
Niestety pozniej trzeba bylo zakupic nowego dupowoza
Golf postawiony aktualnie na boku
Po ogledzinach podwozia okazuje sie ze nawet pozornie zdrowo wygladajaca 3-ka wcale taka nie jest coooo
W duzo miejscach wychodzi rdza, progi zmeczone gleba itd. rdza wylazi oczywiscie z pod mastyki.
Zapadla decyzja o wyczyszczeniu podwozia do golej blachy, aby nie bylo niespodzianek.
Trzoche to potrwa ale mysle ze warto to zrobic.
pozdr.
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Postęp prac moze wydawac sie mizerny, ale naprawde trzeba poświęcić temu dużo czasu.
Nie uwierze jesli ktoś mi powie ze ma w 100% zdrową 3-ke
Pare fotek.
Nie uwierze jesli ktoś mi powie ze ma w 100% zdrową 3-ke
Pare fotek.
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 21:27 przez DanonCN, łącznie zmieniany 1 raz.
GOLF MKIII US Pink Floyd od DanonCN
Pare rzeczy brakowalo, wiec troche sie przeciagnelo
Ale do rzeczy:
-Zakupilem 4 nowe opony TOYO PROXES T1R 195/40.r16 (205/40 byly fajne ale żle sie komponowały z błotnikami)
-POdwozie zostalo skończone i narazie czeka w podkładzie az skończe blacharke.
- Udało sie zrobić przedni błotnik
-klamke a6 z lewej
- zaczać tylny
( Błotniki tylko rozkelpane delikatnie na kantkach + zaspawane otwory kierunkowskazów)
Pare fot:
Zdjecia słabe bo z tel. postaram sie zrobić dokładniejsze to wrzuce.
POzdrawiam
Ale do rzeczy:
-Zakupilem 4 nowe opony TOYO PROXES T1R 195/40.r16 (205/40 byly fajne ale żle sie komponowały z błotnikami)
-POdwozie zostalo skończone i narazie czeka w podkładzie az skończe blacharke.
- Udało sie zrobić przedni błotnik
-klamke a6 z lewej
- zaczać tylny
( Błotniki tylko rozkelpane delikatnie na kantkach + zaspawane otwory kierunkowskazów)
Pare fot:
Zdjecia słabe bo z tel. postaram sie zrobić dokładniejsze to wrzuce.
POzdrawiam
Wkońcu dotarł do mnie długo poszukiwany Gwint H&R na grubym tłoku
Narazie tylko przod na tył bede szukał czegoś ciekawego.
Przod pomału skończony. pozostały drobne poprawki. Całość wstepnie w kicie zeby wszystko na spokojnie doschneło przed lakierowaniem.
Narazie tylko przod na tył bede szukał czegoś ciekawego.
Przod pomału skończony. pozostały drobne poprawki. Całość wstepnie w kicie zeby wszystko na spokojnie doschneło przed lakierowaniem.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
o kurcze zapowiada się naprawdę dobrze , prawie wszystko robione od podstaw i z najdrobniejszymi szczegółami mody dobrze przemyślane - ale jak nato wszystko patrze to aż mnie głowa boli ile jeszcze pracy przed tobą ale myślę tak jak piszesz że do końca wakacji podołasz zadaniu i będzie co oglądać
gratuluję i powodzenia w dalszych pracach,modach.
gratuluję i powodzenia w dalszych pracach,modach.
Dziwie się ze wcześniej tu nie trafiłem ;( ojj gruby projekcik się szykuje na forum i wszystko najdokładniej widać ogrom prac które zostały włożone w auto OJ chyba nie długo temat powędruje do projektów coś mi się wydaje
Z powodu paru zmian i modyfikacji termin malowania został zmieniony na 1 października
Udalo sie tez po wielu róznych wariantach stworzyc tylne nadkole
Rozpoczeły sie prace nad komorą :
zbedne otwory zostana zaspawane.
Udalo sie tez po wielu róznych wariantach stworzyc tylne nadkole
Rozpoczeły sie prace nad komorą :
zbedne otwory zostana zaspawane.