Jaki olej do 1.4 16V z 98
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mam pytanie. Ile oleju wchodzi do tego silnika bo dokładnie nie pamiętam? Silnik 1.4 16V 2000r. P.S Mi też łyka olej nieźle:( wczoraj uszczelniłem miskę olejową bo trochę z niej się sączyło. i teraz zobaczę czy będzie tak samo ubywać oleju. Ja natomiast leje Castrol Magnatec 10w40. Proszę o szybką odpowiedź z góry dzięki
http://vaglublin.pl/viewtopic.php?t=516
wchodzi około 3,5 litrasuchy1602 pisze:Mam pytanie. Ile oleju wchodzi do tego silnika bo dokładnie nie pamiętam? Silnik 1.4 16V 2000r. P.S Mi też łyka olej nieźle:( wczoraj uszczelniłem miskę olejową bo trochę z niej się sączyło. i teraz zobaczę czy będzie tak samo ubywać oleju. Ja natomiast leje Castrol Magnatec 10w40. Proszę o szybką odpowiedź z góry dzięki
za zalałem jakieś 3 tyg temu mobil super s 10w40 i jak narazie jest wszystko ok
- Leszek1000
- Mały gagatek
Jaki olej do 1.4 16V
Witam... Co do oleju opisze wam moją sytuację otóż posiadam golfa IV 1.4 16V z przebiegiem 265tys. robię nim około 3tys. miesięcznie wyjeżdżając do Niemiec do pracy i na początku lałem olej Castrol 5W40 i brał dosyć tyle oleju około 1L na 2tys przy przebiegu 170tys. gdy osiągnąłem przebieg 250tys. zacząłem lać olej castrol 10W40 i też brał olej więc wyczytałem na internecie że między polskim castrolem a niemieckim jest bardzo duża różnica więc zakupiłem Niemiecki Castrol 10W40 no i tu było moje zaskoczenie od wymiany do wymiany czyli po 10tys. kilometrów wymieniłem olej i ubyło tylko setka oleju. pozdrawiam