mieliscie racje wszyscy uklon w wasza strone rozrusznik sprawny napewno aku w miare tysh i silnik prawdopodobnie sie nie zatarl olej byl zawsze w poziomie na te sprawy akurat jestem czuly i co tydzien przy myciu sprawdzane, teraz to najgorsze... chcialem pokrecic walem.. ale... nakretka od kola pasowego/zebatego byla luzna.. po odkreceniu kola pasowego pozniej zebatego.. okazalo sie ze idealnie zdiagnozowaliscie przyczyne... urwalo klin.... dlatego silnik bloknelo... powiedzcie co w tej sytuacji??? swapowac? bo kolo zebate dzis kupilem ale zastanawiam sie czy ryzykowac i wstawiac.. moze wiecie jak sprawdzic czy warto?arwam pisze:jeśli rozrusznik nie może przekręcić silnika to nie będzie to wina pompy bo rozrusznik jest na tyle mocny że pasek zostałby zerwany co wiadomo skończyło by się katastrofą ale najprawdopodobniej i tak już jest katastrofa.
jeśli silnik zablokowało to prawdopodobnie się zatarł.
ile miałeś oleju i czy sprawdzałeś jego stan?
zobacz kluczem pokręcając za wał czy da się obrócić silnikiem czy to może jednak tylko rozrusznik padł.
ale jeśli w momencie kiedy przekręcasz kluczyk gasną kontrolki to albo padł rozrusznik, może też być uszkodzony akumulator, lub brak masy na silniku
[ Dodano: 23 Cze 2010 16:57 ]
no narazie sie z tym musze wstrzymac... bo jak widac to nie pompa.. heh a nie wiem czy bedzie do czego ja zalozyc;ppmunior pisze:Jak chcesz osobiście to zapraszam do mnie po pompę do twojego AAZ ,mam prawie nówke w idealnym stanie za mniej niż myślisz kontakt do mnie w podpisie
[ Dodano: 23 Cze 2010 20:59 ]
kolo zebate wymienione... silnik dziala!!!!!!!
tyle ze dalej na biegu jalowym kopci na blekitno ale przy przegazowaniu delikatnie przechodzi w czern.. praca silnika bardzo ladna:D tyle ze jakby tak delikatnie nie byla jednakowa ta praca... jutro po robocie sciagam glowice...